Nem biztos, hogy csak Erik ten Hag az oka az MU hanyatlásának

Ezúttal Lisando Marínez dőlt ki legalább hat meccsre


Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United már 53. különböző sérülését jegyzi a 2023/24-es szezon során, ami a legtöbb egész Európában. A csapat vezetőedzőjének Erik ten Hagnak ebből adódóan gyakorlatilag az egész idény során fel volt adva a lecke, hogy kivel kit helyetesítsen, s leginkább a védelem itta meg a sérüléshullám levét. A holland tréner a Chelsea elleni meccs előtt megerősítette, Lisandro Martínez is megsérült, legalább egy hónapot vagyis hat meccset kell kihagynia. Szintén ilyen szünet vár Victor Lindelöfre, akivel májusig nem számolhat az MU mestere. A két bekk mellett pedig hasonlóképp nem bevethető jelenleg Evans és Varane sem.

„Nem edzünk túl keményen, de fitnek kell lennünk. A liga szintjéhez kell ez az edzésmunka, máskülönben nincs esélyünk" – fejtette ki véleményét ten Hag, aki 2022-es kinevezése óta még nem hozott magával speciális fitnessz edzőt. A holland tréner leszögezte, más együtteseknél is látható, hogy az egy szezonon belüli sok meccs sokszor problémát tud okozni. A Manchester Cityvel példálozott, amelynél Kyle Walker, Nathan Aké és John Stones is problémékkal bajlódott vagy bajlódik. Az MU viszont 2024-ben még csak 13 mérkőzésen lépett pályára, mivel az európai kupasorozatokban sem volt már érdekelt.

A Manchester United csütörtökön a Chelsea ellen lesz érdekelt a Premier League 30. fordulójában. Az a Chelsea ellen, amely 2017 óta nem tudott meccset nyerni ellenük a bajnokságban. Az MU jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán és nagy küzdelmet folytat az európai kupaszereplést érő pozicíók egyikéért.

(Borítókép: Facebook / Manchester United)

Videók