"Nagyon sok angol játékos szuper formában van" - Harry Kane

A Tottenham támadója szerint ez csak segítheti az angol válogatottat.


Harry Kane szerint növelheti az angol labdarúgó-válogatott esélyét az Európa-bajnokságon az a tény, hogy a szigetországi klubcsapatok nagyon sikeresek a mostani Bajnokok Ligája- és Európa-liga-szezonban. A részben budapesti rendezésű Eb június 11-én kezdődik.

A BL-ben Chelsea-Manchester City döntőt rendeznek, míg az El-ben a Manchester United és a spanyol Villarreal jutott a fináléba. A három angol csapat számos játékost ad a válogatottba.
"Nagyon sok angol játékos szuper formában van" - mondta a BBC-nek Kane, a nemzeti csapat kapitánya.

"Ez csak segíthet bennünket a válogatottnál. A legfontosabb meccseken edződnek."

A favoritok közé sorolt Anglia június 13-án, a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen kezdi szereplését az Eb-n, majd Skócia és Csehország következik - mindhárom csoportmérkőzésre a londoni Wembley Stadionban kerül sor.

Az angolok a 2018-as oroszországi vb elődöntőjében alulmaradtak a horvátokkal szemben, de azóta sokat erősödött és gyorsult Gareth Southgate szövetségi kapitány csapata.

"Évről-évre erősödünk. Ideális elegye vagyunk a tapasztalt és fiatal játékosoknak, ami egy tornán nagyon fontos" - fogalmazott Kane.

"Biztos vagyok abban, hogy Gareth-nek a bő kínálat miatt fejfájást fog okozni a keret kijelölése, de ez az, amire törekszünk. Csak így lehetünk a világ legjobbjai."

Hozzátette: a 2018-as vb-n jól szerepeltek, de nem elég jól, most pedig itt a lehetőség, hogy megpróbáljanak végig versenyben maradni. Szerinte ehhez minden adott a számukra.

A 27 éves Kane vezeti a Premier League góllövőlistáját, de ebben a klubidényben is trófea nélkül marad, és sokan azt várják, hogy elhagyja csapatát, a Tottenham Hotspurt.

"Már sok mindent elértem ebben a sportágban, de a fejemben még sok minden van, amit szeretnék elérni" - mondta ezzel kapcsolatban. "Mindig is azt mondtam, hogy trófeákat akarok nyerni. Ezért futballozok, ezért lettem labdarúgó, hogy győzzek, és ezt az érzést megoszthassam a csapattársaimmal. Eddig nem emelhettem magasba serlegeket, de úgy érzem, még van időm. Előre tekintek és biztos vagyok benne, hogy eljön majd az idő."

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Glasgow-ban és Sevillában rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Az angol válogatott a magyarok ellenfele a világbajnoki selejtezősorozatban.

Borítókép: Facebook.com/ Harry Kane 

Videók