Mourinho legrosszabb időszaka a Chelsea-nél: „Menjetek a pokolba, leigazolom Varane-t!”

A klub korábbi játékosai szerint egyszer Mohamed Salah-t is sikerült megsiratnia.


 José Mourinho korunk egyik legkarakteresebb edzője, emellett pedig nem kérdés, hogy elképesztő taktikai és nevelési képességekkel rendelkezik.

Azonban mint mindenkinek, neki is voltak mélypontjai, az egyik éppen a Chelsea-nél. Erről most a klub korábbi játékosait, John Obi-Mikelt és John Terry-t kérdezték.

„Egyszer engem és Cahillt is elég erősen megdorgált.” – mesélte John Terry – „Azt mondta, menjünk a pokolba, inkább leigazolja helyettünk Varane-t, és még egy 100 milliós védőt. Elküldött a pokolba minket, és azzal fenyegetett, hogy a padról nézhetjük a meccseket.”

Mourinhónak abban az időben volt lehetősége arra is, hogy együtt dolgozzon két olyan játékossal, akik mára a világ legjobbjai közé tartoznak, ám akkor könnyűnek találtattak a portugál szemében.

Kevin De Bruyne és Mohamed Salah egyaránt játszott a Chelsea-ben, ám egyikőjük sem alkotott maradandót. Terry-ék elárulták, a belga például egy alkalommal Eto’o-val különbözött össze.

„Emlékszem, egyszer Samuel és Kevin csúnyán összeszólalkoztak, mert Eto’o szerint a belga nem tett meg minden tőle telhetőt az edzőpályán. Olyasvalaki volt akkoriban De Bruyne, aki mindig lehajtott fejjel nyomta végig az edzéseket, dühös volt és duzzogott. Nem kapott játékperceket, ezért úgy viselkedett, mint egy gyerek, akit levisznek a játszótérre, de csak hisztizik, ahelyett, hogy játszana a többiekkel.”

De Bruyne távozásával szinte egyidőben érkezett meg Salah a kékekhez, aki mindössze 18 hónapot töltött Londonban. Obi Mikel elárulta, egy alkalommal Mourinho keményen leteremtette az egyiptomit.

„Ha nem végzed a munkát, tök mindegy, hogy ki vagy, Mourinho haragja elér. Egyszer a félidőben úgy rátámadt Salah-ra, hogy az elsírta magát.”

Fotó: AMA/Corbis via Getty Images

 

Videók