Mourinho: Lampard kirúgása a modern futball brutalitását mutatja

Sokan felszólalnak Lampard menesztése kapcsán.


José Mourinho és Frank Lampard különös kapcsolatba kerültek a Chelsea-nél együtt töltött idő alatt, és a portugál menedzsert elszomorította, hogy elbocsátották volt tanítványát.

Sport365.hu - Guardiola Lampard távozásáról: Az edzőnek időre van szüksége

Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere Lampard védelmére kelt. A spanyol szerint a vezetőedzőknek „Minden vezető azt várja el, hogy nyerjünk. Az emberek beszélnek projektekről és ötletekről, de ezek nem léteznek. Nyerni kell, különben menesztenek. Időre lett volna szüksége, de nem akarom bírálni a Chelsea döntését.

Mourinho a harmadik leggyakrabban használt játékos volt Lampard, Ricardo Carvalho és John Terry mögött. A portugál szakember, aki jelenleg a Tottenham edzője, úgy érzi, hogy a Chelsea döntése Lampard kirúgásáról a modern futball vádirata.

"Mindig szomorú vagyok, amikor egy kolléga elveszíti az állását. Frank számomra nem csak kolléga, egy fontos személy a karriermben, ezért sajnálom a vele történteket. De ez a futball, a modern labdarúgás brutalitása. Amikor menedzser leszel, tudod, hogy előbb-utóbb ez veled is megtörténik."

Mourinho irányítasa alatt a Chelsea-ben Lamapard 215 meccsen 70 gólt és 61 gólpasszt osztott ki, és ez idő alatt hat trófeát gyűjtött be.

Sport365.hu - Magyar szakember a Chelsea stábjában

A londoni együttesnél hétfőn menesztették a klublegenda Frank Lampardot, kedden pedig bejelentették a német tréner szerződtetését. Az új szakember másfél évre szóló megállapodást írt alá, és már szerdán, a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki meccsen leül a kispadra.

Forrás: marca.com
Borítókép: Matt Dunham - Pool/John Walton - PA Images /Jan Kruger/Getty Images

Videók