Megtartása érdekében megnégyszerezné edzője fizetését a friss feljutó

Az Ipswich Town nem szeretné elveszíteni Kieran McKennát, akivel sorozatban másodszor sikerült feljutniuk.


A napokban a Manchester United, a Brighton, és a kedd óta ismét vezetőedző nélküli Chelsea is megkörnyékezte az Angol-másodosztályból frissen feljutó Ipswich csapatát, hogy érdeklődjön sikeredzője, Kieran McKenna után.

A suffolki együttes kétségbeesetten próbálja megtartani menedzserét, aminek eredménye, hogy az eddigi évi 1,4 millió eurós fizetését négyszeresére emelné. Az északír szakember az új szerződésével közel 6 millió eurót vihetne haza évente.

Az Ipswich reakciója érthető, hiszen Roberto De Zerbi elvesztése miatt a Brighton a hírek szerint napokon belül ajánlatot készül tenni McKennáért, és Pochettino távozása után a Chelsea is listája élére helyezte az edzőt.

A Manchester Unitednél bár Erik ten Hag foggal-körömmel kapaszkodik állásába, az új tulajdonosok nem valószínű, hogy vele számolnak a jövőben. Itt kerül szóba McKenna, aki korábban hat évig asszisztens edzőként dolgozott az Old Traffordon.

A feljutó csapatnál viszont úgy gondolják, csak akkor van esélye a klubnak a bennmaradásra, ha sikerül megtartani a 38 éves trénert.

2001 óta nem adtak ilyen hatalmas szerződést senkinek a klubnál, akkor Matteo Sereni kapott heti 24 ezer eurót, ami ha felszorzunk, évi több, mint 5,5 millió euróra jön ki.

Az Ipswich egy évre rá kiesett, és azóta nem is szerepelt a Premier League-ben, egészen mostanáig.

(Borítókép: tribuna.com)

Videók