Meglepő húzással tenné rendbe védelmét Van Gaal

A Manchester United holland menedzsere, Louis van Gaal a sérülése után hamarosan visszatérő Michael Carrick középhátvédként szerepeltetésével tenné rendbe csapata hátsó alakzatát.


A már 33 éves Michael Carrick Sir Alex Ferguson egyik legjobb igazolása volt: a Manchester United 2006-ban 18.6 millió fontot fizetett érte a Tottehamnek, az egykori angol válogatott középpályás pedig az együttes elmúlt 10 évének leghasznosabb és egyik lenélkülözhetetlenebb játékosa lett.

A középpálya motorjaként a 2012-13-as szezonban (tehát Ferguson utolsó évében) a csapat legjobb játékosának megválasztott focista a sok sérülés miatt már korábban is játszott a védelem közepén - ott, ahova Van Gaal most be akarja tenni a sérülés után lábadozó angolt.

A United öt meccsen már 11 gólt kapott - úgy tűnik, Evra, Vidics és Ferdinand távozása sokkal jobban megviselte a Vörsö ördögöket, mint azt előzetesen gondolták. Főleg a védelem közepén vannak gondok, nincs egy vezér, aki összefogná a fiatalokat - erre a szerepre lehet tökéletesen alkalmas LvG szerint a rutinos középpályás.

Ha minden igaz, Carrick két héten belül visszatérhet, de jelenleg arra is van esély, hogy már most hétvégén, a West Ham elleni bajnokin pályára lépjen.

Videók