Maturana: Falcao mellőzése a helyes döntés

A Manchester United támadója, Radamel Falcao kihagyta a csapat legutóbbi két mérkőzését, ami a korábbi kolumbiai kapitány szerint a legjobb döntés volt.


Francisco Maturana egyetért Louis van Gaal döntésével, amiért mellőzi Radamel Falcaót.

A korábbi Atlético Madrid játékos a nyáron került Manchesterbe, igaz csak kölcsönbe érkezett a Monaco csapatától. A kolumbiai messze nem úgy teljesít, ahogy azt elvárnák tőle a szurkolók, és a edzője.

A február 28-i, Sunderland elleni 2-0-ás győzelem alkalmával Falcao 68 percet töltött a pályán, majd a következő két mérkőzésen, a Newcastle és az Arsenal ellen csak a kispadon ült, míg a Tottenham ellen a United U21-es csapatában játszott.

"Ugyanezt tenném van Gaal helyében Falcaóval. A lehető legjobb csapatot kell a pályára küldeni, és ha Falcao nincs jó formában, akkor más csatárral kell őt helyettesíteni." - nyilatkozta a volt kolumbiai szövetségi kapitány, Francisco Maturana.

"Egy edzőnek nagyon nehéz, ha van egy sérült játékosa, miközben két fantasztikus támadója is van Wayne Rooney és Van Persie személyében. Én nem tudnám azt mondani az egyiknek, hogy nem játszhatsz, mert másnak kell lehetőséget adnom. Van Gaal-t tisztelik a játékosok. Ha Falcao nem áll készen a játékra, akkor nem kellene játszania, még akkor sem, ha ez bántja őt."

Videók