Lőw Zsolt is részt vett a Chelsea edzésén

A londoni együttesnél hétfőn menesztették a klublegenda Frank Lampardot.


A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Thomas Tuchelt nevezték ki vezetőedzőnek a Chelsea labdarúgócsapatánál.

A londoni együttesnél hétfőn menesztették a klublegenda Frank Lampardot, kedden pedig bejelentették a német tréner szerződtetését. Az új szakember másfél évre szóló megállapodást írt alá, és már szerdán, a Wolverhampton Wanderers elleni bajnoki meccsen leül a kispadra.

A 47 éves Tuchel korábban hazájában a Mainzot és a Borussia Dortmundot irányította, majd két és fél éven át, tavaly december végéig a Paris Saint-Germain trénere volt, s augusztusban a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a francia csapatot.


Párizsban másodedzőként Löw Zsolt segítette a munkáját, és a magyar szakember korábban úgy nyilatkozott, nagy valószínűséggel a folytatásban is marad a német tréner mellett.

A Chelsea-t 2019 nyarától irányító Lampardot azután küldték el, hogy a gárda legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, így a kilencedik helyre visszacsúszott a tabellán. A Kékek 19 meccsen 29 pontot szereztek, és 11-gyel maradnak el a listavezető Manchester Unitedtől, szerdán pedig a Wolverhamptont fogadják a hétközi, 20. fordulóban. 

Tuchel, aki 18 hónapos szerződést kötött a londoni csapattal, így nyilatkozott:

„Szeretnék köszönetet mondani a Chelsea FC-nek az irántam és a munkatársaimba vetett bizalomért. Mindannyian a legnagyobb tisztelettel vagyunk Frank Lampard munkája és az általa létrehozott örökség iránt. Ugyanakkor alig várom, hogy találkozzak az új csapatommal, és versenyezhessek a legizgalmasabb bajnokságában. Hálás vagyok, hogy a Chelsea család tagja lehetek. Csodálatos érzés! ”

Marina Granovskaia igazgató hozzátette:

„A szezon közepén soha nem könnyű vezetőedzőt cserélni, de nagyon örülünk, hogy Thomas Tuchel személyében Európa egyik legjobb edzője csatlakozott hozzánk. Még sok mindent el lehet érni ebben a szezonban és azon túl is. Üdvözöljük Thomast a klubban.”
 

Frissítés:

A Tuchel által vezetett első edzésen feltűnt Löw Zsolt is. 

Exclusive: Thomas Tuchel's First Chelsea Training Session

New Chelsea boss Thomas Tuchel wasted no time and got stuck straight into his first training session as Blues manager tonight at Cobham. Take an exclusive be...

Borítókép: John Berry/Getty Images

Videók