Leno hibájáig minden az Arsenal mellett szólt

Bemutatjuk a Sport365 e heti legolvasottabb cikkeit.


Bátor kezdés után, nyugtalan Chelsea játékosokat láthattunk a pályán az első félidőben.

Óriási lendületet adott az Arsenal együttesének új edzőjük, Mikel Arteta. Bátor, közönség szórakoztató futballal mutatkoztak be az első félidőben az ágyúsok, akik egy remek szögletkombinációt követően szereztek már a 13. percben vezetést Pierre-Emerick Aubameyang révén.


A Chelsea próbált éledezni, de igazán komoly lehetőség nem adott előttük. Ha nagyon kiszeretnénk emelni egy helyzetet, akkor Mason Mount lövését lehetne, amit hárított Leno.

A 23. percben Arteta máris egy olyan problémával találta szembe magát edzői karrierje során, amit mindenki szeretne elkerülni. Egy sérülést követően kényszercserére volt szükség, Chambers hagyta el a pályát, helyére érkezett Mustafi.

Az első félidőben tehát az Arsenal örülhetett, és egy magabiztosnak mondható nyugtalan 1-0-val vonultak az öltözőbe.
A második játékrész a Chelsea bátor kezdéséről szólt, akik igyekeztek gyorsan kiegyenlíteni. A hatalmas lendületet azonban szép fokozatosan megtörte az Arsenal, majd át is vették valamelyest az irányítást a mezőnyben.

A nagy iramú összecsapás egyszerűen kiszámíthatatlan lett, s mindkét oldalon felváltva alakultak ki a helyzetek. A kapusok nevét a második féidőben szinte nem is kellett kimondani a kommentátornak, mivel jóformán iszonyatos mezőnymunkát láthattunk mindkét csapat részéről. Nagyon árulkodó, hogy rengetegszer feltűnt a saját tizenhatosánál is Aubameyang, aki nagyban kivedte a részét a védekezésből.

Egyértelműen Abraham járt a legközelebb az egyenlítéshez a Chelsea részéről, azonban Leno remekül álta a sarat. A 77. percben Joe Willock is nagyon közel volt a gólszerzéshez, de végül mellé lőtte a labdát.

A 83. percben óriásit bakizott az eddig elképesztő teljesítményt mutató Leno, ami által Jorginho kiegyenlített. A 87. percben jött a kegyelemdöfés Abraham góljával már 2-1-re vezetett a Chelsea.

Hét perc hosszabbítást követően viszont nem született változás, s végül a Frank Lampard örülhetett. A Tottenham elleni győztes rangadó után, tehát az Arsenal is beleszaladt Lampard csapdájába. Összességében viszont Arteta büszke lehet együttesére. 


Borítókép: Twitter/Arsenal

Videók