Kulcsjátékosok kiesése nehezíti a Liverpool és a Tottenham dolgát

Éles a versenyfutás az angol bajnoki címért, amit befolyásolhat, hogy Klopp és Postecoglou sem számíthat húzóembereire.


Az Arsenal váratlan vereséget szenvedett a West Hamtől (2-0), így a Liverpool két pont előnnyel áll a Premier League élén. A Manchester City öt ponttal kevesebbet gyűjtött, de egy meccsel kevesebbel rendelkezik. Jelen állás szerint az utolsó fordulókig tarthat a harc az angol bajnoki címért.

A Liverpool az utóbbi időben nagyon jó formába került, mindössze egy vereséget szenvedett, hétfőn pedig a Newcastle-t fogadja az Anfielden. Jódarabig azonban ez lesz az utolsó meccs, amelyen Mohamed Szalah a keretben kaphat helyet. Az egyiptomi ugyanis csatlakozik a válogatotthoz az Afrikai Nemzetek Kupáján, amelyet január 13. és február 11. között rendeznek meg. Egyiptom a torna ó egyik favoritja, és nem kizárt, hogy messzire jutnak, így Klopp hat, talán hét mérkőzésig nélkülözni fogja legjobb játékosát.

Amíg Szalah a Nemzetek Kupáján szerepel, addig a Liverpool az FA-kupában, a Ligakupában és a Premier League-ben játszik, ráadásul öt nap alatt két kemény meccs vár rá, a Chelsea (január 31.) és az Arsenal (február 4.) ellen.

Ugyanilyen gondokkal küzd Ange Postecoglou is, a Tottenham sem áll rosszul a tabállen, és fontos szerepet játszhat a bajnoki címért folytatott küzdelemben. A Spurs Heung-min Szon nélkül marad, aki az újév után a dél-koreai válogatotthoz csatlakozik.

A koreaiak január 12. és február 10. között az ázsiai AFC-kupán játszanak, ők is az esélyesek közé tartoznak, és messzire juthatnak. Ebben az időszakban a Tottenhamnek a Manchester United fogadása és a Brighton elleni hazai találkozó is a nehezebb meccsek közé tartozik.

A szezonban 19 bajnoki mérkőzésen 11 gólt és öt asszisztot szerző Szon nélkül kell majd boldogulniuk.

Borítókép: Clive Brunskill/Getty Images

Videók