Korábbi csapattársa szerint, Xabi Alonso készen áll már a nyáron beteljesíteni az álmát

A Vörösök szurkolói minden bizonnyal örülnének ennek a döntésnek.


A Manchester United egykori sztárja elárult néhány nagy hírt Xabi Alonsóval kapcsolatban, aminek a Liverpool szurkolók bizonyára örülhetnek.

A múlt hónapban alapjaiban rázta meg a futballvilágot, az a hír, hogy Jürgen Klopp a 23/24-es szezon végén lemond a Liverpool menedzseri posztjáról.

A német azt mondta: „Az van, hogy, hogy is mondjam, kifogytam az energiából. Nincs most semmi gondom, nyilván, már régebb óta tudtam, hogy egyszer be kell majd jelentenem, de most már teljesen jól vagyok. Tudom, hogy nem tudom újra és újra és újra és újra és újra végigcsinálni a munkát."

A hír megerősítése óta a Vörösök korábbi középpályása, a Bayer Leverkusen jelenlegi vezetőedzője, Xabi Alonso a bukmékerek favoritja Klopp helyére az Anfielden.

A közelmúltban az ex-Unitedes Bastian Schweinsteiger a spanyol vezetőedzővel kapcsolatban azt állította, hogy a korábbi Bayern München-es csapattársa szívesen lenne a Liverpool új menedzsere.

Schweinsteiger az ARD német műsorszolgáltatónak, a Empire of the Kopnak nyilatkozott: „Ismerem Xabit, és úgy gondolom, hogy nagy álma, hogy egyszer a Liverpool edzője legyen. Mindenképpen elképzelhetőnek tartom, hogy a nyáron Liverpoolba költözik.”

A múlt hónapban Alonso így beszélt jövőjéről: „Őszintén szólva ebben a pillanatban nem gondolkodom a következő lépésen. Arra gondolok, hogy hol vagyok most, és úgy gondolom, hogy egy nagyszerű helyen vagyok, amit élvezek. Boldog leszek, ha jól játszunk és megérdemeljük a győzelmet. Hogy mi fog történni a jövőben... Nem tudom, és jelenleg nem is igazán érdekel. A spekuláció normális, én itt a Bayer Leverkusenre koncentrálok."

Xabi Alonso vezette Bayer Leverkusen jelenleg vezeti a Bundesliga tabelláját, két ponttal megelőzve a Bayern München csapatát. A Leverkusen pedig egy egészen elképesztő 30 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatban van jelenleg és kettő találkozóra van a Bayern által tartott rekordtól.

A Bundesliga két legjobb csapata szombaton fog találkozni egymással, ahol a Bayer Leverkusen fogadja majd hazai pályán a címvédő Bayern München együttesét.

Borítókép: Rene Nijhuis/MB Media/Getty Images

Videók