Könnyeivel küszködve beszélt Pep Guardiola, amikor Kloppról kérdezték

A zsinórban negyedszer bajnok Manchester City mesterét a West Ham elleni mérkőzés után kérdezték a Pool leköszönő edzőjével való viszonyáról.


Jürgen Klopp kilenc év után hagyta ott a Liverpool csapatát, a vasárnap kora esti Wolves elleni 2-0-ra megnyert találkozó volt az utolsó mérkőzése a Vörösök padján.

Még pénteki sajtótájékoztatóján mondta Pep Guardioláról, hogy:

„A legjobb menedzser a világon. Bármelyik edzőt rakjátok a City elére, nem nyert volna zsinórban négy bajnoki címet. Ez az ő, és a csapata érdeme.” – mondta kicsit előre tekintve Klopp.

A spanyol trénert a vasárnapi diadal után kérdezték Jürgen Klopp gondolatairól, mire Guardiola elsírta magát.

„Nagyon hiányozni fog. Jürgen fontos része az életemnek. Jobb menedzser vagyok miatta.” – mondta elérzékenyülve.

„Kölcsönös tisztelettel vagyunk a másik iránt, úgy érzem egyszer még visszatér.” – folytatta.

„Szeretném megköszönni a szavait, de ő is jól tudja, hogy nagyon sok dolog van mögöttem, amit a csapat biztosít számomra. Egyedül képtelen lennék véghez vinni ezeket. Elég alázatos vagyok, hogy ezt tudjam.” – tette hozzá Pep.

„Nagyon sok mindenben segít. Roppant nagy ellenfelem volt. Sokszor nem tudtam a csapatát megtörni azzal, ami mások ellen sikerült. Rendkívül kemény ellenfél volt.”

„Nem láttam a mérkőzést, de szívből remélem, hogy méltó búcsút kapott, és különleges nap volt a mai. Minden jót kívánok neki. Az emberek azt mondják: Mennyi bajnokságot nyert? De ez nem csak erről szól, természetesen fontos, de nem minden.” – búcsúzott a spanyol. „Ilyen például az ember személyisége is, ha egy helyen megragad, örökre ottmarad.”

„Klopp számomra egy szinten van Bill Shankly-vel, Bob Paisley-vel és sok más Liverpool legendával.”- fejezte be.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók