Klopp örül Szoboszlai visszatérésének, és részben igazat adott neki az orvosokkal szemben

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője szerint "nagyon kemény időszak" volt Szoboszlai Dominik számára, amíg sérülése miatt nem edzhetett és nem játszhatott, a visszatérését illetően viszont óvatosnak kellett lenniük.


 A csapattól az idény végén távozó szakember a Sparta Praha elleni Európa-liga-nyolcaddöntőt megelőző sajtótájékoztatón beszélt erről az M4 Sport helyszíni stábjának, és hangsúlyozta, "nagyon jó", hogy a magyar válogatott csapatkapitánya visszatért a Liverpool keretébe.

"Imád futballozni, úgyhogy ez egy nagyon kemény időszak volt a számára. Nem olyan jellegű volt a sérülése, ami mindennapos fájdalommal jár, viszont nem volt szabad siettetnünk a visszatérését. Igazából 2-3 héttel ezelőtt már elkezdhette volna az edzéseket a csapattársakkal, de az orvosi stáb minden tagja azt tanácsolta, hogy legyünk óvatosak, ezért így tettünk" - fogalmazott az 56 éves német edző, aki arról viszont nem akart beszélni, hogy a csütörtök esti meccsen kezdőként számít-e a 23 éves középpályásra.

Ahogyan arról mi is írtunk, Szoboszlai maga is "felszólalt" az orvosok ellen, egy februári interjújában.

"Jó, hogy visszatért, a legutóbbi bajnokin néhány percet már játszott is, most pedig itt van a keretben. A többit majd meglátjuk" - mondta Klopp.

A Liverpool argentin világbajnok játékosa, Alexis MacAllister szintén elismerően nyilatkozott Szoboszlairól, kiemelve, hogy nemcsak "nagyszerű játékos", hanem "remek srác" is.

"Nagyon jól teljesít, amióta itt van, és bár volt egy kihagyása a sérülése miatt, így sem lehet elfelejteni, hogy mennyi pluszt ad ennek a csapatnak. Ugyanolyan fontos láncszeme a Liverpoolnak, mint a többi játékos" - fogalmazott MacAllister.

A Liverpool csütörtökön 18.45-től lép pályára Prágában, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: Getty Images

Videók