Kilenc év után távozik a Manchester United támadója

Anthony Martial hivatalos oldalán búcsúzott.


A francia még 2015-ben érkezett az AS Monaco csapatától 42 millió euróért és többen felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy szerződésébe került egy „Aranylabda-záradék” is.

317 mérkőzésen 90 gólt szerzett a Vörös Ördögöknél, június végén viszont kontraktusa lejártával elhagyja a klubot.

Raphael Varane és Brandon Williams után Martial a harmadik United-játékos, aki szabadúszóként távozik.

Martial az MU utolsó bajnokiját követően már egyszer elbúcsúzott a szurkolóktól, viszont mivel a City elleni FA-kupa-döntő keretbe nem került be, a hivatalos búcsúüzenetét most tette közzé.

„Meghatódva írom ezeket a sorokat, amiben elbúcsúzom tőletek. Kilenc hihetetlen év után eljött az idő, hogy új fejezetet kezdjek a karrieremben.” – kezdte.

„Minden mérkőzésen hatalmas megtiszteltetés volt viselni a mezt, és előttetek, a világ legjobb szurkolói előtt játszani.” – folytatta.

„A kilenc évnyi rendületlen támogatásotok jóban-rosszban, a dalok, a biztatásotok olyan emlékek, amik örökre bevésődtek a szívembe.”

„Hálás vagyok a csapattársaimnak, a stábnak, és mindenkinek akit az itt töltött időszakom alatt megismertem. Büszke vagyok, hogy veletek éltem meg ezt az időszakot.” – írta.

„A Manchester United örökre a szívemben marad. A klub hatalmas lehetőséget adott nekem, hogy itt játszhassak. Távozom, hogy új kihívások elé nézzek, de mindig Vörös Ördög leszek, és követem majd a csapat eredményeit. Köszönök mindent és viszontlátásra!” – fejezte be.

(Borítókép: X)

Videók