Kiakadtak a szurkolók a United két játékosára - Videó

Lingard és Pereira rúdja is kifelé áll a csapatból.


Angol sajtóértesülések szerint Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United edzője két fiatal “reménységétől” mindenképpen megválna a nyáron.

Ole Gunnar Solskjaer továbbra is azon dolgozik, hogy a saját képére átalakítsa a manchesteri együttes csapatát. Éppen ezért nem gördített akadályt Andreas Pereira és Jesse Lingard távozása elé, ugyanis a két játékos csupán árnyéka önmagának.

Jesse Lingardot az angol labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartották, miután a Manchester United felnőttcsapatába beverekedte magát. A 27 éves játékos több mint egy éve nem lőtt gólt és nem adott gólpasszt társainak az angol élvonalban. A Manchester City elleni Ligakupa-párharc visszavágóján olyan annyira nem volt elégedett játékosa teljesítményével Ole Gunnar Solskjaer, hogy a mindig nyugodt és kedves norvég teljesen felhúzta magát miután egy pocsék passzal eladott labdából azonnal helyzetbe került a városi rivális.

"Még egy ilyen és mész a picsába!" - ordította Ole Gunnar Solskjaer az oldalvonalról Lingardnak.

A támadó komoly jelenség a közösségi médiában, rappel, poénkodik, telepakolja videókkal az oldalait. Egy darabig élvezték ezt a drukkerek, mert szórakoztatta őket és közel hozta hozzájuk a fiatal labdarúgót. Lingard azonban most már 27 éves, érett focista kéne hogy legyen, ehelyett a bohóckodással van elfoglalva. Ez a rossz eredményekkel párosulva már elég indok ahhoz, hogy ellene forduljanak a szurkolók. Solskjaer éppen ezért figyelmeztette is már játékosát, hogy szüntesse meg a közösségi médiában folytatott tevékenységeit.

Bár lassan alapemberré válik az együttesben Andreas Pereira, de finoman szólva sem váltotta meg a világot Manchesterben. A 2019–2020-es idényben eddig 33 tétmeccsen lépett pályára a „vörös ördögöknél”, ezalatt egy gólt szerzett, és négy gólpasszt osztott ki. Viszont legutóbb a Club Brugge ellen csalódást keltő teljesítményt nyújtott, ami után Lingardhoz hasonlóan ő is kikerült a Watford elleni keretből. A brazil középpályás a közelmúltban új telefonjával haragított magára néhány drukkert, ugyanis a készülék hátlapján csak annyi áll: „Tiki-taka legenda”. Az önbizalmával biztosan nincs gond, viszont talán a legpozitívabb MU-szurkolók sem neveznék legendának a 24 éves játékost.


Legutóbb pedig egy videó kavart nagy port, amelyen a két kegyvesztetté vált játékos az edzés közben egészen mással van elfoglalva, mint a csapattársaik.


A United szurkolók reakciója a videóra:


(Kép: Twitter)

A felvételt látva talán érthető, hogy a vörös ördögök szimpatizánsai megkérdőjelezik a két középpályás munkamorálját. Több mint beszédes, hogy a Manchester United hetente 100 ezer fontot fizet Lingardnak, aki 0 gólt és 0 gólpasszt hozott össze 21 meccs alatt, ráadásul az edzést bohóckodással tölti. Nem meglepő tehát, hogy sem a drukkerek, sem pedig a "babaarcú gyilkos" nincs megelégedve a duó teljesítményével.

Lingard szerződése jövő nyárig tart, még Pereira kontraktusa 2023-ig júliusáig köti őt a “Vörös Ördögökhöz”. Lingard gyerekkora óta United szurkoló, azonban elképzelhető, hogy a karrierje szempontjából ébresztőként hatna, ha a nyári átigazolási időszakban megválna tőle a hússzoros angol bajnok.

Egyes értesülések szerint a két játékostól azért is szabadulna a MU, mivel az együttesnél nagy erőkkel azon munkálkodnak, hogy nyáron megszerezzék az Aston Villa szupersztárját, Jack Grealisht. Az angol játékosnak nagyjából 40 millió font a kivásárlási ára, ám ennyiért aligha áll szóba bárkivel is a Villa.

Forrás: givemesport

Borítókép: Mark Kerton/Getty Images

Videók