Jürgen Klopp szerint nincs szükség kényszerszünetre a bajnokságban

A Liverpool vezetőedzője elégségesnek tartja a jelenlegi biztonsági intézkedéseket.


Jürgen Klopp, a címvédő Liverpool FC vezetőedzője szerint a koronavírusos esetek növekvő száma ellenére nincs szükség kényszerszünetre az angol labdarúgó-bajnokságban.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb körülményeket biztosítsuk a játékosoknak, és azt hiszem, a bajnokság folytatható" - nyilatkozta pénteken a német edző.

Klopp elégségesnek tartja a jelenlegi biztonsági intézkedéseket, és hozzátette, egyrészt a futballisták és a stábtagok általában elszigeteltségben élnek, csak otthonuk és az edzőközpont között mozognak, másrészt az emberek kíváncsiak a mérkőzésekre, ezért a labdarúgásnak fontos szerepe van ezekben a bizonytalan időkben.

"Nem vagyok szakember, és minden döntést tiszteletben tartok, amit a következő hetekben hoznak" - hangsúlyozta Klopp.

Koronavírusos esetek miatt a hétfői Everton-Manchester City és a szerdai Tottenham Hotspur-Fulham mérkőzéseket elhalasztották, Sam Allardyce korábbi szövetségi kapitány, a West Bromwich Albion vezetőedzője pedig a Premier League azonnali félbeszakítását javasolta.

Jürgen Klopp kijelentette, annak ellenére sem fog jó érzésekkel visszatekinteni a 2020-as évre, hogy a Liverpool harminc év után ismét bajnok lett.

"Ami tavaly történt, új tapasztalat volt mindannyiunk számára. Meg kellett küzdenünk ezzel, és néhány kihívással a továbbiakban is szembe kell néznünk, ezért boldog vagyok, hogy 2020 véget ért" - fogalmazott. 

Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images

Videók