Jürgen Klopp mindkét csapat szurkolóinak üzent az ősi angliai derbi előtt

A Liverpool a Manchester Unitedhez látogat vasárnap.


Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool hátralevő szezonjának egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzése következik a bajnoki cím szempontjából, ugyanis gyakorlatilg az egyetlen idegenbeli derbijük ez a még nyolc maradék meccsből. A Vörösök hétközben 3-1-re győztek a Sheffield United ellen, míg az MU drámai körülmények közepette szenvedett 4-3-as vereséget a Chelseatől. S noha ez a párosítás szebb napokat is megélt, nem szabad elfelejteni, hogy az Anfielden 0-0-t játszott egymással a két együttes.

A mostani meccsnek pedig különleges megemlékezés jellege is van, hiszen a Hillsborough-tragédia 1989. április 15-én történt, míg a Manchester United történelmének fekete foltja, a müncheni katasztrófa 1958. február 6-án, így a két klub pont a két jeles dátum között találkozik egymással.

"A világ két legnagyobb klubjáról van szó. Mutassunk egy kis tiszteletet egymás és a csapatok felé ezekben a pillanatokban" - osztotta meg véleményét Jürgen Klopp a mérkőzés előtt. "Csak focizzunk, legyünk boldogok. Tanítsuk a fiatalokat olyan fontos dolgokra, mint a tisztelet, megértés és csupa ilyen fontos érzelemre" - mondta a német szakvezető a lelátókon várható megemlékezés kapcsán.

 

A két gárda legutóbbi mérkőzése, az FA-kupa csata alkalmával két szélsőséges szurkolótábor egymásra rákontrázva énekelt szégyenletes dalokat a másik katasztrófájáról. Így Jürgen Klopp szeretné, ha a fiataloknak példaértékű lenne a vasárnap meccs, amely csak a fociról és a korrekt, fair és egymás tiszteletére alapuló szurkolásról szólna.

(Borítókép: Twitter / X / Liverpool FC)

Videók