Jürgen Klopp: ez volt az egyik fő oka annak, hogy hosszabbítottam

Elárulta, mi motiválta.


Jürgen Klopp célja, hogy sikeres generációváltás vigyen véghez a Liverpoolban.

2022 tavaszán Jürgen Klopp 2026-ig szóló szerződéshosszabbítást írt alá jelenlegi csapatával. Amikor az új megállapodást megkötötte, a Liverpoolnak még jó esélye volt arra, hogy négy trófeával zárja az évet, ám végül a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Ez a szezon kevésbé alakult fényesen a „Vörösök” számára. Klopp tisztában van vele, hogy ez a csapat újjáépítésének velejárója.

„Nem azt mondom, hogy ez a legnagyobb kihívás, de kihívás, és ez volt az egyik fő oka annak, hogy új szerződést írtam alá. Tudtam, hogy erre szükség van” – mondta a vezetőedző a BT Sportnak.

„Ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni. De képzeld el mi lenne a helyzet, ah egy másik edző ülne a kispadon! Én valahol nyaralnék, és mindenki azt mondaná, velem ez nem történt volna meg. Pedig nyilván nem vagyok csodatevő.”

„Rettenetesen sok sérültünk van, ami nagyon megnehezíti az életünk. De nincs ezzel semmi bajom, mert én nyilván látom... Tudom, hogy a külvilág nagy részét csak a rövid távú célok érdeklik, de nekünk is hosszú távra kell koncentrálnunk, mi pedig ilyenek vagyunk”
– jelentette ki.

Borítókép: James Gill - Danehouse/Getty Images

Videók