Jose Mourinho becenevet adott Mikel Artetának

Nem valószínű, hogy ez tetszik az Arsenal menedzserének


A The Telegraphnak adott interjújában Mourinho elmesélte, hogy milyen becenevet talált ki Arteta számára.

Akkor találkoztak először, amikor Mourinho segédedzőként dolgozott a Barcelonában 1996-ban, ekkor Arteta még tinédszer volt és a klub akadémiájánál játszott. Mourinho a mai napig „kölyök”-ként emlegeti őt.

A riportban a portugál azt mondta: „Örülök, hogy jól irányítja a csapatát, de szerintem az a stratégia, amit képvisel nem olyan varázslatos, mint amilyennek a média beállítja. Ez inkább egy védekező játék. "

A Mourinho a saját jövőjéről is beszélt: „A kérdés, ami igazán fontos, hogy egy klub mennyire akar engem, mekkora szüksége van egy olyan személyre és edzőre, mint én. Az egyetlen dolog, amit szeretnék, hogy a célokat és a célkitűzéseket reálisan határozzák meg. Nem mehetek olyan klubba, ahol a történelem miatt a cél a kupák megnyerése, de ehhez nincs meg a megfelelő háttér. Azt akarom mondani, hogy legalább félreális legyen a célkitűzés. Mert amikor a Rómába mentem, senki sem álmodott európai kupadöntőről és mégis megcsináltuk. Lehetetlen az, hogy egy majdnem kiesett klubhoz kerüljek, és a cél a Bajnokok Ligája megnyerése. Ez jó, de nem igazságos."

Jose Mourinho még mindig állás nélkül van, miután az AS Roma januárban menesztette, hiába nyerte meg a klub a Konferencia Ligát, ezzel 11 év után elhódítva az első trófeáját. Ezzel egyébként Mourinho lett az egyetlen edző, aki a Bajnokok Ligája, az Európa Liga és a Konferencia Liga trófeáját is el tudta hódítani az aktuális csapatával.

Mourinho egyelőre nem tervezi, hogy visszavonul, ahogy fogalmazott: „Nem tervezem a befejezést, nem szeretnék megállni 65 évesen. Egyáltalán nem. Hosszú karrier áll még előttem.”

Sokak szerint a portugál esélyes arra, hogy ismét a Premier League-ben edzősködjön. A hírek szerint Mourinho következő klubja a Newcastle vagy a Chelsea lehet, de a hétvégén látták a lelátón a Liverpool Fulham elleni meccsén is. Így esélyes lehet a távozó Jürgen Klopp helyére is, bár az Anfieldre való költözés továbbra is rendkívül valószínűtlen.

(Fotó: Sportbible)

Videók