Jordan Henderson: csodálatos lenne, ha a Liverpoolt választaná

Egy jó kapitány ott segít, ahol tud.


Nincs egyszerű helyzetben Jude Bellingham, és legalább ennyire nehéz azoknak a kluboknak a dolga, akik le akarják igazolni. Ha a Liverpoolt vesszük példának, korábban arról szóltak a hírek, hogy a futballistával és családjával még Jürgen Klopp is tartja a kapcsolatot, míg a válogatottban Trent Alexander-Arnold és Jordan Henderson látja el a beépített ügynök szerepét.

A vörösök kapitánya hosszan méltatta válogatottbéli társát.

„Nézzétek, egyszerűen csak azt szeretném, hogy kihozza magából a legtöbbet. Természetesen, csodálatos lenne, ha a Liverpoolt választaná. Minden klub őt akarja, de leginkább magára kell gondolnia és a karrierje szempontjából a lehető legjobb helyre aláírni – akár most nyáron, vagy egy, két múlva vált, a következő csapata szerencsésnek érezheti majd magát.”

Henderson szerint nem helyezhet senki túl nagy nyomást a fiatal középpályásra.

„Sokkal jobb, mint én voltam fiatalon, ez a különbség. Mentális szempontból hasonlóak vagyunk, én az életemet adtam a karrieremért, minden egyes nap jobb akartam lenni és fejlődni. Különleges játékos, de korábban is elmondtam, hogy nem helyezhetünk rá túl nagy nyomást, óvatosnak kell lennünk és hagyni futballozni. Ha felszabadult, láthatjátok mit művel Dortmundban, mire képes az angol válogatottban. Minden alkalommal jobb lesz, amikor magára húzza a nemzeti mezt. Természetesen koránál fogva van, amiben fejlődhet, de a képességeit látva csak rajta múlik milyen magasra jut.”

A Bellingham féle átigazolási szappanopera bizonyára tovább folytatódik, ahogy a Bundesliga is. A Dortmundra hétvégén rangadó vár, idegenben játszik azzal a Bayern Münchennel, ami előtt jelenleg egy pont az előnye az élen.

Borítókép: Getty Images / Visual China Group

Videók