Ismét hosszabbított sikeredzőjével az Aston Villa

Unai Emery április után egy újabb, hosszútávú és még kedvezőbb szerződést írt alá a birminghamiekkel.


Az Aston Villa – bár korábban már nyert BEK-et - fennállása során először jutott be a Bajnokok Ligájába, amiben elévülhetetlen érdemei voltak edzőjének, Unai Emerynek.

A baszk menedzser 2022. novemberében érkezett a csapathoz, amely akkor a 17. helyet foglalta el a Premier League-ben. Emery amióta átvette a gyeplőt, csak felfelé ível a klub formája, amit az idei BL-indulás kiharcolásával koronáztak meg.
A klubnál pedig nem maradtak hálátlanok a nagy eredmény után.

Emery bár áprilisban hosszabított 2027-ig, most egy új, kedvezőbb kontraktust kapott, amely 2029-ig szól és jóval nagyobb fizetést kap majd a tréner.

„Nagyon boldog vagyok, hogy meghoztam ezt a döntést, és tovább vezethetem a csapatot.” – mondta.

„Amióta idejöttünk a Villához, mindig a lehető legjobb környezetben dolgozhattunk, hogy tovább fejlesszük ennek az amúgy is nagy ambíciójú klubnak a projektjét.” – folytatta Emery.

„Az Aston Villánál Damián Vidagany-val és Monchival is azonosak a célkitűzéseink, mindenki azon van, hogy a lehető legjobb legyen a csapatnak.”

„Hatalmas az összhang, amit csak tetéz a szurkolók odaadása, otthon érezzük magunkat Birminghamben.” – tette hozzá a baszk tréner.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy folytathatjuk az utazást, amelyben az álmainknak semmi sem szab határt.” – fejezte be.

Emery a bajnokságban elért 4. hely mellett az Európa Konferencia Liga-elődöntőjébe vezette a Villát, ahol a görög Olimbiakósz 6-2-es összesítéssel, kettős győzelemmel ejtette ki az angolokat.

(Borítókép: X)

Videók