Ilyen érzés Erling Haaland oldalán játszani minden héten

A norvég teljesítményét szavakba önteni olyan, mint megmászni a Mount Everestet: nem egyszerű, mégis vannak, akik vállalkoznak a kihívásra.


A legújabb vállalkozó Phil Foden, aki a Talksportnak mesélt.

„Megtiszteltetés vele futballozni, nem tudom, hogyan csinálja” – mondta a norvégról, aki 37 idei meccsén 42 gólnál jár a Cityben, az elmúlt két találkozón hétszer zörgette meg a hálót.

„Az ahogyan gondolkodik, hogy mindig a lehető legjobb helyen van a befejezéshez és „csak” ki kell szolgálni egy nagy lökést ad nekünk, mert egy szoros meccsen, amikor 0-0 az állás és nincs sok helyzetünk tudjuk, hogy számíthatunk rá.”

Az angol középpályás a Manchester City új játékrendszeréről is beszélt.

„Segített nekünk találni egy új játékstílust. Az elmúlt években nem volt igazi csatárunk, az érkezésével ez is változott és még mindig tudunk fejlődni, tehát a jövőre nézve csak profitálhatunk abból, hogy itt van velünk.”

„Nekem is megkönnyíti a dolgom, hisz sokkal könnyebb egy olyan játékost kiszolgálni támadó középpályásként, aki gólokat akar lőni és mindig készen áll a tizenhatoson belül a labda érkezésére.”

Foden azon szerencsés játékosok között van, aki a világ legjobb támadói közül kettőt is kiszolgálhat, Haaland mellett az angol válogatottban Harry Kanet.

„Mindketten hihetetlenek. Amikor látom őket edzés közben és értékesítik a helyzeteiket szerencsésnek érzem magam, hogy velük focizhatok és közelről figyelhetem őket. Minden pillanat megtisztelő, amit velük tölthetek.”

Az angol válogatott az EB selejtezőkön Ukrajna és Olaszország ellen lép pályára, a Cityre hazai környezetben vár rangadó a Liverpool ellen a Premier Leagueben.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók