Hosszabbított a Manchester City sztárja, eddig írt alá

Ott legyeskedett körülötte a két spanyol óriás és egy harmadik klub is, Guardiolának lépnie kellett.


Erling Haaland mögött kicsit háttérbe szorult, ettől függetlenül fontos láncszem Pep Guardiola gépezetében Julian Alvarez, aki most 2028-ig meghosszabbította szerződését a kékekkel.

„Rendkívül büszkék vagyunk erre a pillanatra a családommal. Csodálatos érzés, hogy egy olyan klub, mint a City hisz bennem” – mondta a klub hivatalos oldalának az aláírást követően.

„Nagyon elégedett vagyok az első szezonommal itt, de még többet szeretnék elérni. Tudom, hogy jobb is lehetek és az egyesület segít kihozni magamból a legtöbbet.”

„Szeretném megköszönni a menedzsernek, az edzőnek és mindenkinek, aki itt dolgozik azt, amit értem tett az érkezésem első pillanatától kezdve. Mindent megkaptam, amire vágytam. Ennél a klubnál odafigyelnek a játékosokra, maximálisan érzem a támogatást. A fejlődésemre koncentrálok és arra, hogy segítsek trófeákat nyerni a Citynek.”

Az argentin válogatott futballista, aki egyben világbajnoknak is mondhatja magát, tavaly nyáron érkezett River Platetől, a Manchester Cityben 33 tétmeccsen tíz gólnál jár, és Katarban is négy góllal segítette a dél-amerikaiakat a végső sikerhez.

A szerződéshosszabbítás híre azért is lehet megnyugtató a csapat szurkolóinak, mert korábban arról szóltak a hírek, hogy a kevesebb játéklehetőség miatt a távozást fontolgatja a 23 éves csatár és a Real Madrid valamint a Barcelona mellett a Paris Saint Germain is örömmel leigazolná.

Borítókép: Getty Images / Lexy Ilsley - Manchester City

Videók