Hivatalos: Falcao a Chelsea labdarúgója lett

Ahogy arra számítani lehetett, a Chelsea egy szezonra kölcsönvette a Monacótól a kolumbiai válogatott sztárcsatár Radamel Falcaót - jelentette a francia és az angol klub honlapja is péntek délután.


"Boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a Chelsea-hez, alig várom, hogy együtt edzhessek a kerettel. Szeretném címvédéshez segíteni a csapatot, és szeretnék sikeres lenni a Chelsea-vel az európai porondon is" - mondta Falcao a Kékek hivatalos honlapjának.

A pénzügyi részleteket nem hozták nyilvánosságra. Korábbi sajtóhírek szerint 10 millió eurót fizetnek érte, és további 48 millióért meg is tarthatnák őt jövő nyáron.

Falcao júniusban tért vissza a Monacóhoz a Manchester Unitedtől, ahol szintén kölcsönjátékosként mindössze négyszer volt eredményes az angol bajnoki szezonban.

A 29 éves ász számára több játékost is jól ismerhet a Chelsea-keretből. Thibaut Courtois-val, Filipe Luísszal és Diego Costával az Atléticóban játszott együtt, míg Juan Cuadrado hozzá hasonlóan alapembere a kolumbiai nemzeti csapatnak.

A Chelsea-menedzser José Mourinho lényegében már beharangozta Falcao érkezését a közelmúltban egy televíziós interjúban, pár napja a játékos édesapja is megerősítette a hírt.

Videók