Hatalmas összegre mondtak nemet Brightonban, ez volt az oka

Topcsapatok sora kilincselt a futballistájukért, mégis mindenkit elhajtottak a klub vezetői.


 A téli átigazolási szezon egyik legpikánsabb ügye Moises Caicedoé volt: az ecuadori középpályás mindenáron távozni akart Brightonból, amivel kapcsolatban még a közösségi oldalán is megosztott egy üzenetet azt kérve, hogy engedjék útjára.

A források szerint a vezetőség ajánlatot kapott az Arsenaltól és a Chelseatől is, ami bónuszokkal együtt 70 millió fontról szólt, Paul Barberék mégis nemet mondtak rá. A sirályok vezérigazgatója a The Beatiful game című podcastben beszélt az okokról.

„Számunkra nem volt jó döntés Caicedo eladása januárban. Az egyik legjobb játékosunk volt a szezon kezdetétől, a bajnokságban kiváló helyen álltunk és még mindig harcoltunk az FA kupában, tehát rengeteg találkozó várt még ránk.”

„A klub történetének legjobb Premier League idényét szeretnénk összehozni, ami egyben arra is remek esélyt kínálna, hogy elindulhassunk a nemzetközi kupák valamelyikében.”

„A szezon második felében ez vált prioritássá, amiben Moisesnek hatalmas szerepet szántunk.”

A klubvezető örül neki, hogy a dél-amerikai tehetség ismét egy csónakban evez velük.

„Ő egy topjátékos már most, rendkívül szerethető figura, bármit elérhet. Nagyon örülök, hogy rendezni tudtuk a nézeteltéréseinket és együtt megyünk tovább. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben azzá válhat, akivé igazán akar és a megfelelő pillanatban támogatni fogjuk az előrelépésben.”

A sirályok jelenleg hetedikek a Premier Leagueben, legközelebb egy másik közkedvelt csodacsapat, a Brentford ellen szárnyalhatnak tovább hazai pályán, április elsején.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók