"Harry Redknapp taktikailag jobb edző, mint Arsene Wenger"

Nem vennénk rá mérget, hogy igaza van a korábbi Arsenal játékosnak.


Örök vita, hogy jobb edzőnek számít-e, aki kis csapattal ér el nagy sikert. Legútóbb a korábbi angol válogatott labdarúgó, Paul Merson nyilatkozott meglepőt, ugyanis azt mondta, hogy Harry Redknapp "taktikailag" jobb menedzser, mint az Arsenal korábbi trénere, Arsene Wenger.

Paul Merson mindkét edzőt jól ismerheti, hiszen Redknapp és Wenger irányítása alatt is játszott. A karrierjét támadóként kezdte, de pályafutása vége felé már középpályásként tevékenykedett. A legnagyobb sikereit az ágyúsokkal érte el, hiszen kétszer nyert bajnokságot, egyszer Ligakupát, FA-Kupát és a Kupagyőztesek Európa-kupáját is sikerült megnyernie a londoni klubbal.


(Kép: Allsport/Getty Images)

Az 52 éves egykori futballista ugyan 12 évet töltött az Arsenálban, de Wengerrel csupán egy évet dolgozott együtt. 1997-ben ugyanis eladták a Middlesbrough-nak, majd 2002-ben csatlakozott a Redknapp vezette Portsmouth-hoz. Az Arsenal korábbi játékosa érdekes nyilatkozatot adott, amelyben elmagyarázta, miért tartja Redknappet a legjobb menedzsernek.

"Száz százalék! A legjobb menedzser, akivel valaha is együtt dolgoztam." - mondta Merson a Sky Sports-nak. "Kiváló vezető. Mindig tudja, hogy mire van szüksége a játékosainak, akik elmondhatnak neki bármit. Azt hiszem, ez egy hatalmas dolog."


(Kép: Rachel Holborn - CameraSport via Getty Images)

"Az a helyzet, hogy az emberek azt hiszik, hogy Harry csak ahhoz ért, hogy összevásárolja a játékosokat. De őszintén hiszem, hogy taktikailag jobb edző, mint Arsene Wenger. Dolgoztam együtt mindkét szakemberrel."

"Számomra Harry a legjobb, ha abból a szempontból nézem, hogy egy menedzser hogyan tudja taktikailag felkészíteni a játékosait, hogy ne veszítsék el a meccset. Azt mondanám, George Graham szintű edző, míg Arsene Wengernek volt néhány hihetetlen játékosa."


(Kép: Julian Finney/Getty Images)

"Ha én lennék az Arsenal menedzsere és lenne egy Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Pires, Vieira, Petit, Overmars és Ljungberg a csapatomban...egészen biztos, hogy csak hagynám őket játszani! Az ilyen játékosok miatt volt az Arsenal fantasztikus volt. Ugyanakkor nagyobb eredménynek tartom, ha egy olyan menedzser ül a kispadon, akinek nincsenek világklasszis színvonalú játékosai, mégis fel tudja őket készíteni taktikailag. Ezért gondolom, hogy Harry fenomenális menedzser."

Érdekesség, hogy az angol szakember, akit 2010-ben a szezon edzőjének választottak a Premier League-ben, 2017-ben menesztették a Birmingham Citytől, azóta nem dolgozott egyetlen csapatnál sem.

Wenger 2018-ban 22 év után távozott az Arsenáltól, ahol összesen 17 trófeát nyert.

Forrás: sportbible

Borítókép: Anthony Devlin/PA Images via Getty Images

Videók