Három klub perli az Evertont a kiesésük miatt

Szerintük a liverpooliaknak kellett volna búcsúzni, most 340 millió eurót követelnek.


Tíz pontot vesztett az angol Premier League-ben szereplő Everton a liga vezetőségének döntése nyomán, az ok a fenntarthatósági és jövedelmezőségi szabályainak megsértése.

A Premier League történetének legnagyobb büntetése azonnal életbe lépett, az Everton pedig a kieső zónába zuhant. A klub várhatóan fellebbez a döntés ellen.

Ezen kívül más bírósági eljárás is vár rájuk. A Daily Mail szerint három angol klub azt tervezi, hogy beperli az Evertont, és 300 millió font értékű kártérítést követel. A Burnley-ről, a Leicesterről és a Leedsről van szó.

Az Evertonnak az elmúlt szezonban annak köszönhetően sikerült megőrizni elsőosztályú tagságát, hogy két ponttal a Leicester és öt ponttal a Leeds előtt zárt. Azt megelőzően pedig négy egységgel múlta felül a Burnley együttesét.

Az említett három klub vezetői arra a következtetésre jutottak, hogy az Evertont korábban meg kellett volna büntetni a pénzügyi szabályok megsértése miatt, így ebben az esetben nem kellett volna kiesniük a Premier League-ből. A klubok becslése szerint mindegyiküknek mintegy 100 millió fontos kárt okozott az osztályváltás.

Borítókép: George Wood/Getty Images

Videók