Haaland csak addig marad a Manchester City-nél, amíg…

A világ egyik legjobb játékosáért sokan állnak sorban.


A Manchester City megfigyelője, aki felfedezte Erling Haalandot, beszélt a norvég csatár jövőjéről a klubnál.

A 2022-2023-as szezon előtt a Manchester City mintegy 51 millió fontot fizetett ki Haaland leigazolásáért a Borussia Dortmundnak. A csatár zseniális szerződtetést jelentett a klubnak, mivel rögtön a debütáló szezonjában triplázáshoz segítette őket.

Haaland már a Cityhez való csatlakozása előtt is a világ egyik legjobb csatárának számított, és Pep Guardiola csapatában eltöltött ideje alatt tovább erősítette a toptehetség státuszát.

A spanyol óriások, a Barcelona és a Real Madrid állítólag érdeklődik a megszerzése iránt, miután kiderült, hogy egy Premier League-en kívüli klub mindössze 100 millió euróért szerződtetheti őt.

A Manchester City korábbi megfigyelője, Bryan King, aki közel áll a játékos családjához, különösen az édesapjához, Alfe Inge-hez, úgy érzi, hogy a csatár addig marad a Citynél, amíg Pep Guardiola a menedzser.

Minden bizonnyal a Manchester Citynél marad, amíg a jelenlegi menedzser van ott" - mondta King a Football Insider Inside Track podcastjén keresztül.

„Legyünk őszinték, hol van a világon Guardiolánál jobb menedzser?” – tette fel a költői kérdést.

„Segít nekik, hogy nyerjenek. Tavaly öt trófeát nyertek, ami Haaland első szezonja volt ott. BL győztesként, Premier League bajnokként, Szuperkupa győztesként, Ligakupa győztesként és FA-kupa győztesként zárta az évet a Cityvel” – folytatta.

„Erling nagyon okos fiú, ahogy az apja is. Régóta ismerem őt, és örülök a családnak. Nem fog jobb menedzsert találni, mint Guardiola, és szerintem ahogy Pep kezelte őt, az kiváló volt” – zárta gondolatait a korábbi ügynök.

Haaland eddig 75 mérkőzésen 71 gólt szerzett a City színeiben minden versenysorozatot figyelembe véve. A csatár jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik, visszatérése január végén várható.

Borítókép: Catherine Ivill/Getty Images

Videók