Ha nincs de Jong, jó Casemiro is…

Wayne Rooney-t meglepte a Manchester United lépése.


Casemiro átigazolása a Real Madridtól a Manchester Unitedhez szinte mindenkit meglepett. A brazil középpályás évek óta meghatározó tagja a spanyol klubnak, és miután nemrég Bajnokok Ligáját nyert velük, sokakat meglepett, hogy ezt elcserélné arra, hogy az Európa-ligában játsszon.

A United érdeklődéséről először kedden röppent fel a hír, péntekre pedig már meg is történt az üzlet. Sokan csodálkoztak a Vörös Ördögök furcsa szemléletváltásán, hiszen a nyár nagy részében egy egészen más stílusú középpályást kerestek Frenkie de Jong személyében.

Köztük van Wayne Rooney is meglepődött, aki a The Timesnak nyilatkozva mondta el a véleményét.

„Ideális esetben a húszas éveik elején-közepén járó játékosokat kellene szerződtetniük, és Casemiro hasonló Christian Eriksenhez, jó játékosok, de vajon tudnak segíteni a klubnak hosszútávon? Frenkie de Jong, Ten Hag fő középpályás célpontja jobban illene a képbe. A Casemiro-üzlet úgy tűnik, hogy a semmiből jött, és nagyon meglepődnék, ha ő lett volna Ten Hag első jelöltje, amikor megérkezett a klubhoz. Úgy néz ki, hogy miután nem tudta szerződtetni de Jongot, a United csak reagált arra, hogy Casemiro elérhetővé vált."

A Real Madrid nem állt Casemiro útjába, amikor lehetősége kínálkozott a váltásra, és ez jól mutatja a klub érzelemmentességét, amikor veterán játékosokról van szó. Ha a pénzügyek nem megfelelőek a Real Madrid számára, vagy ha úgy gondolják, hogy jó ajánlatot kapnak, Florentino Pérez nem áll senki útjába. Ezt már bizonyította olyan nevek esetében, mint Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos és Raphael Varane.

Borítókép: Alex Caparros/Getty Images

Videók