Guardiola furán sejtelmes válasza sztárjai visszatéréséről

Pep Guardiola meglepően sejtelmes választ adott arra az újságírói kérdésre, amely Erling Haaland és Kevin De Bruyne szombati, Crystal Palace elleni csapatba való visszatérését firtatta.


Mint azt bizonyára sokan tudják, mind Erling Haaland, mind pedig Kevin De Bruyne pihenőt kapott a Manchester City által 4-1-re megnyert hétközi, Aston Villával vívott bajnoki alkalmával. S mivel máris nyakukon a következő PL-fellépés, Pep Guardiolától mindenki azt szerette volna megtudni, visszatérnek-e csapatába neves ászai a Selhurst Parkban, de végül semmit nem tudtak meg az érdeklődők. Merthogy a londoni túra előtti sajtótájékoztatón a következőket mondta a norvég és a belga pályára lépésének esélyeiről mesterük:

"Még nem tudom, játszanak-e, alig pár napja volt az utolsó bajnokink. Gondolkodnom kell még a dolgon. Mindenki másként regenerálódik, van aki gyorsabban, van aki lassabban, sok mindent kell figyelembe venni. Beszélnem kell az orvosi stábunkkal, a fizioterapeutánkkal, mindenkivel, aztán majd meglátjuk és vagy ma este vagy holnap reggel döntést hozunk a stábommal."

 

Guardiola nyilván számítana az előkészítés és a befejezés nagymestereire, hiszen mind De Bruyne, mind Haaland főszerephez jut majd az idény véghajrájának mérkőzésein. Ugyanakkor mivel mindketten bajlódtak kisebb-nagyobb sérülésekkel az elmúlt időszakban, előfordulhat, hogy a Palace elleni idegenbeli csata a prioritások listáján hátrébb áll a szakembernél, mint az április 9-én esedékes Real Madrid elleni BL-negyeddöntő.

Az viszont szinte bizonyos, hogy ha szombaton – vagy a belgával és a norvéggal a csapatban, vagy nem – képtelen legyőzni a City a Crystal Palace-t, akkor a bajnoki címvédésről szőtt álmaiknak búcsút inthetnek. Ahogy az is kijelenthető, hogy Guardiolaának esze ágában nincs a Premier League jövedelmezőségi és fenntrathatósági szabályzatáról, avagy annak változtatásairól értekezni.

(Fotó: Facebook/Manchester City FC)
 

Videók