Grealish: „Éreztem Pep szeretetét”

Az angol válogatott futballista elmesélte, hogyan lett a triplázó csapat kulcsembere.


2021 nyarán 100 millió font ellenében Jack Grealish a Manchester Cityhez igazolt, de csak másfél évvel későbbre lett igazán kihagyhatatlan tagja Pep Guardiola csapatának.

Az angol válogatott játékos a City podcastjében elárulta, hogy Guardiola az elmúlt szezonban éreztette vele, „szeretik” őt a klubnál, mivel rendszeresen játszatta fontos mérkőzéseken, mindez hatalmasat lendített az önbizalmán.

„Szeretem, ha szeretve érezem magam. Miután visszajöttem a világbajnokságról, az első meccsem a Leeds ellen volt, ahol legalább két gólt kellett volna szereznem az első félidőben, a szünetben ezen rágódtam. De a második játékrészben adtam két gólpasszt Erlingnek. Egy héttel később a Chelsea ellen a kispadon ültem, majd én és Riyad [Mahrez] egyszerre léptünk pályára, és újabb asszisztot adtam. Ezután úgy tűnt, hogy egyre több gólban lesz részem.” – emlékezett vissza a szélső.

A futballista önbizalmának növelésében nagy szerepe volt a vezetőedzőnek. „Úgy éreztem, hogy jól játszom, illetve a menedzser is engem választott a nagy meccseken, például az Arsenal ellen az FA-kupában és Premier League-ben, a Tottenham ellen és így tovább. Éreztem Pep szeretetét – de nem azért, mert ő mondta, hanem mert az összes ilyen fontos meccsen játszatott engem. Pep egyáltalán nem ígérgetett semmit, de a nagy meccsekre engem választott, és ez mindent elmondott.”

Az előző szezonban 50 mérkőzést játszó Grealisre jelenleg sérülés miatt nem számíthatnak Manchesterben.

Borítókép: Tom Flathers/Manchester City FC via Getty Images

Videók