Gary Neville megnevezte azt a PL-sztárt, aki hamarosan a világ legjobbja lehet

A Manchester United legendája merész és tőle talán szokatlan kijelentést tett. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták a héten a Sport365 oldalán.


Gary Neville úgy véli, hogy Mohamed Szalah újabb szintet lépett, és már nincs messze attól, hogy a világ legjobb játékosa legyen.

A Manchester United legendája merész és tőle talán szokatlan kijelentést tett, ugyanis köztudott, hogy szívből gyűlöli a Liverpoolt, ennek ellenére a Vörösök egyik játékosát eposzi magasságokba emelte.

Szalah szombaton mesterhármast ért el az újonc Leeds United ellen, és már 97 gólnál tart mióta 2017-ben a Liverpool szerződtette az olasz AS Romától.


(Kép: Shaun Botterill/Getty Images)

Neville szerint a 28 éves támadó pár éven belül a világ legjobb játékosává válhat.

"A meccs közben volt egy pont, amikor csak Szalah-t néztem, és csak arra tudtam gondoltam, hogy micsoda játékos" - mondta.

null

"I was watching Salah and thinking that is some player, when he got those 40 odd goals I though that's a freak, then he does it for 2 or 3 years, he is an absolute killer on the pitch!" @GNev2 on Mo Salah for Liverpool pic.twitter.com/807qpIGxdX


"Amikor a Liverpoolba igazolt, és lőtt 40 gólt, akkor azt gondoltam, hogy ez furcsa, de nem fog megismétlődni. Viszont az azóta eltelt két-három év óta folyamatosan termeli a gólokat."


(Kép: Chris Brunskill/Getty Images)

Szalah a Chelsea-nél nem tudta megvetni a lábát, 19 pályára lépés alkalmával mindössze 2 gólt sikerült csak szereznie, a United korábbi jobbhátvédje arról az időszakról is szót ejtett.

"Eszeveszett volt, sokkal gyengébben játszott, rossz döntéseket hozott, egyszóval éretlen volt még, ahogy ez egyébként teljesen normális egy fiatal játékos esetében. Szombaton azonban őt figyeltem és olyan volt, mint aki játssza ezt a játékot. Sokat változott. Erősnek tűnik, ki van éhezve a gólra. Szerintem érettebb lett a játéka."


(Kép: Shaun Botterill/Getty Images)

Neville azon a véleményen van, miszerint az egyiptomi támadónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy a világ legjobbja legyen.

"Mbappé fantasztikus. Neymar hol jó, hol nem...De hol van az a játékos, aki pár éven belül a világ legjobbja lesz? Szerintem amúgy Szalah nincs messze ettől, a szombati teljesítménye alapján viszont megvagyok győződve arról, hogy abszolút más szintet képvisel."

Forrás: sportbible

Kép: Michael Regan/Getty Images

Videók