Gareth Bale a tervei szerint nyáron visszatér a Real Madridba

Azért ment kölcsönbe a Tottenham Hotspur csapatához, mert játszani szeretett volna, hogy a nyárra halasztott Európa-bajnokságra megfelelő fizikai állapotban legyen.


A Tottenham Hotspurben kölcsönben szereplő Gareth Bale a tervei szerint nyáron visszatér a Real Madrid labdarúgócsapatához.

A walesi válogatott szélső a nemzeti csapat világbajnoki selejtezőit megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, azért igazolt korábbi egyesületéhez, mert játszani szeretett volna, hogy a nyárra halasztott Európa-bajnokságra megfelelő fizikai állapotban legyen.

"A tervem, hogy az Eb után visszatérek Madridba a szerződésem utolsó évére" - fogalmazott Bale, aki a szezon elején erőnléti problémákkal küzdött, az utóbbi találkozókon azonban rendre lehetőséget kapott José Mourinho vezetőedzőtől, amit jó játékkal és gólokkal hálált meg.

A 31 éves walesi labdarúgó először 2007 és 2013 között volt a Tottenham futballistája, abban az időszakban 146 meccsen 42 gólt szerzett a csapat színeiben.

Ezután - akkor világcsúcsot jelentő 100,8 millió euróért - igazolt a Realhoz, amelyben 2013-tól 171 mérkőzés és 80 gól volt a mérlege, ám az előző idényben Zinédine Zidane vezetőedző alig számított rá.

Borítókép: Quality Sport Images/Getty Images
 

Videók