Fordulatos mérkőzésen veszítettek pontokat Szoboszlaiék!

Az angol Premier League vasárnapi derbijén a Manchester United és a Liverpool fordulatos csatát vívott egymással, amely végül 2-2-es döntetlennel zárult – Szoboszlai Dominik kezdőként, 65 percet töltött a pályán.


Egy nagy Szoboszlai Dominik helyzettel indult a PL-forduló ragadója, amelynél Onana hárított bravúrral, hog aztán az első félidő ugyanilyen mederben folyjon tovább. A Liverpool dominált, a Manchester United pedig foggal-körömmel védekezett.

A 22. percben aztán egy szögletnél Mainoo feledkezett meg Lisu Diazról, így Nunez továbbcsúsztatott fejesét senkitől sem zavartatva vágta a hazai hálóba a Pool kolumbiai szélsője. A játékrész további időszakában is kizárólag vendéghelyzetet láthattunk – Szoboszlai többször igyekezett gólpasszal kiszolgálni a társakat, ám az utolsó mozzanatokba mindig hiba csúszott, így a félidőre 0-1-es vendégelőnnyel vonultak el a mérkőző felek.

 

Egy grandiózus Quansah-baki nyitotta a második félidőt: gyatra középre passzolt labdáját a félpálya környékén fülelte le Bruno Fernandes, aki aztán 40 méterről emelt a vendégkapuba, ami az első lövése volt a találkozón a hazaiaknak! A talált egyenlítés után megváltozott a játék képe, bátrabbá vált a United, így már nem kizárólag egyirányú volt a forgalom a pályán.

 

A 65. percben Szoboszlai számára véget ért a csörte, hogy társai távozása után szinte azonnal hátrányba kerüljenek: Mainoo lőtt szenzációs gólt, vezetéshez juttatva az 50 percen át csipkerózsika-álmot alvó, aztán éberré váló manchesterieket.

 

Értelemszerűen jött a vendégek mezőnyfölénye, ami Harvey Elliott 82. percben kiharcolt tizenegyese, majd Mo Salah higgadt lövése után jelentett Pool-egyenlítést.


A Liverpool az idei szezonban már ligaelsőséget érő 27 lőtt gólnál jár a 75. perc után, ahogy 27 szerzett pontjuk van vesztett állásból is, ám ettől függetlenül az Old Traffordon hagyott 2 egység még sokba kerülhet számukra.

(Fotó: Facebook/Manchester United)
 

Videók