Ferguson az egész stábját megbüntette, mert lekésett egy vonatot

Egyheti fizetésük bánta a figyelmetlenséget.


 Sir Alex Fergusonról, a Manchester United legendás menedzseréről a mai napig kerülnek elő jobbnál jobb sztorik, amik jól mutatják, mekkora egyéniség volt a skót.

Most az egyik korábbi asszisztense, Rene Meulensteen elevenített fel egy történetet, amikor Fergie nem ért el egy vonatot, ezt pedig a stábtagok zsebe bánta.

„Amikor idegenbeli meccsekre utaztunk, mindig előző nap délután indultunk útnak, egy reggeli edzést követően.”

„Általában Wilmslow-ban szálltunk fel a vonatra, ahol két elsőosztályú kocsink volt. Mindig az én asztalomnál ült a főnök, és Simon Wells is.”

„Ezen az ominózus napon a Macclesfield-i állomásról indultunk. Általában Fergusonnal közösen mentünk az állomásra, de most nem így történt. Várakoztam az állomáson, kerestem a tekintetemmel, de sehol nem láttam, ezért arra gondoltam, biztos máshol szállt fel. Amikor felszálltam a vonatra, csak Wells ült a helyén. ’Hol van a főnök?’ – kérdeztem. ’Fogalmam sincs’ - válaszolta.”

„Mindenkit körbekérdeztünk, de sehol senki. Ezután megcsörrent az egyik kolléga telefonja. Azt kérdezte, hol a fenében vagyunk…”

„Miután mondtuk, hogy úton Londonba, a következőt mondta: Itt vagyok a Macclesfield-i állomás parkolójában, lekéstem a vonatot. Lóversenyt néztem a telefonomon és megfeledkeztem az időről. Mindannyian nevetni kezdtünk, de a főnöknek nem volt ilyen jó kedve… Mindenkit megbüntetett egy heti bérére. Feltételezzük, nem nyert a lova…”

Fotó: Alex Livesey/Getty Images

 

Videók