Ferdinand: ebben az esetben a Unitednek el kell engednie Ronaldót

A holland vezetőedzőnek nagyon meg kell fontolnia mit tesz a januári átigazolási időszakban.


A Manchester Unitednek januárban el kellene engednie Cristiano Ronaldót, ha nincs szükség rá a kezdőcsapatban. Legalábbis a korábbi csapattársa, Rio Ferdinand szerint.

A 37 éves Cristiano Ronaldo a Tottenham elleni mérkőzés vége előtt lesétált a pályáról. Az Athletic értesülései szerint a portugál még a stadionból is távozott ahelyett, hogy az öltözőben ünnepelte volna a 2-0-s győzelmet a csapattársaival. Ronaldót több korábbi játékos és szakértő is széles körben kritizálta tettei miatt.

Rio Ferdinand, aki korábban együtt játszott a csatárral a Manchester Unitedben, úgy véli, Erik ten Hagnak januárban el kellene engednie Ronaldót, ha nem számít rá kezdőként.

„Az egyetlen pozitív gondolatom az lehet, hogy Cristiano Ronaldót a hétvégi Chelsea elleni mérkőzésre pihentették. Csak így látom értelmét, hogy nem játszott. Ronaldo persze emiatt dühös, nem is várnék tőle mást. Szerintem Erik ten Hagnak nagyon alaposan át kell gondolnia, mit tesz a következő átigazolási időszakban. Ha nem látja Ronaldót a kezdőcsapatában, akkor szerintem el kell engedni őt” – mondta Ferdinand.

Alan Shearer eközben azt állítja, hogy a 28 éves Bruno Fernandes támadó középpályás jobban csillog Ronaldo nélkül a pályán.

„Bruno boldogabbnak tűnik ebben a csapatban Ronaldo nélkül. A Tottenham elleni teljesítményét, az energiáját, a vezetői képességeit és a védekezésben és támadásban nyújtott kvalitásait nézve mondom ezt. Megérdemelte a gólját.”

Borítókép: Simon Stacpoole/Offside/Offside a Getty Images

Videók