Falcao percenként 13 ezer forintot kereshet a Unitedben

A Premier League legjobban kereső futballistája lett a kolumbiai Radamel Falcao, akinek szerződtetését kedden jelentette be a Manchester United.


A Telegraph című napilap honlapjának beszámolója alapján a 28 éves dél-amerikai támadó, aki a szezon végéig kölcsönben erősíti majd a Vörös Ördögöket, heti 346 ezer fontot (137,7 millió forint) keres majd.

A Telegraph számításai alapján ez napi 49 és fél ezer fontot jelent (19,7 millió forint), percenként pedig 34 fontot (13 532 forint). Falcao a képzeletbeli trónról éppen csapattársát, a kapitány Wayne Rooneyt taszította le, aki legutóbbi szerződéshosszabbításával heti 300 ezer fontos fizetést kapott.

A lap szerint Falcaót az Arsenal és a Manchester City is szerette volna megszerezni, ám ez a két klub éppen a játékos horribilis fizetési igényei miatt szállt ki a versenyből. A Monaco csatárára az idény végén kivásárlási joga lesz az MU-nak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy angliai médiumok más összegről adtak számot. A Guardian heti 190 ezer fontról ír, a Daily Mail szerint 280 ezer ez az összeg, míg az Independent 265 ezerről számolt be. A Times szerint kicsit kevesebbet kap majd mint Wayne Rooney.

A Manchester United az új edző, Louis van Gaal irányítása alatt egyelőre még nyeretlen, három mérkőzésen mindössze két pontot gyűjtött a Premier League-ben. Szakértők szerint a Falcaóba "fektetett" összeg csak akkor térülhet meg, ha a gárda kiharcolja a Bajnokok Ligája-szereplést, azaz az első négy között végez.

Videók