Fabregas: Az Arsenalba akartam menni, de nem akartam koldus lenni

A spanyol középpályás feltárt pár titkot a klubváltása körülményeiről.


Cesc Fabregas elismerte, hogy 2014-ben szeretett volna visszatérni az Arsenalhoz, azonban egy José Mourinhóval való beszélgetés meggyőzte őt arról, hogy a Chelsea csapatát kell választania.

Az Arsenal döntött: nem szerették volna aktiválni visszavásárlási opciójukat Fabregas kapcsán, aki 2014-ben hagyta el a Barcelonát. Fabregas egy kincs volt az Arsenalban, rengeteg szép közös emlékük van, de mindez feledésbe vonult, miután a Chelseát választotta. Mígnem tavaly nyáron végül a Monaco csapatához szerződött.


Legenda lehetett volna az Arsenalban... (Victor Carretero/Real Madrid via Getty Images)

Beismerte azonban, hogy egyáltalán nem így tervezte a pályafutása azon szakaszát.

"Az ügynököm beszélt Wengerrel, viszont nem igazán kaptunk választ, majd egy hétig kellett várnunk, hogy megtudjuk az Arsenal döntését" - mesélte Cesc.

"Határozottan ez volt az első lehetőség a fejemben: a visszatérés. Mindenkinek azt mondogattam, hogy az Arsenalba fogok menni, ezt akarom. Arséne és Gazidis sem válaszolt egy hétig. Nem akartam koldus lenni. Egyszer azt mondtam nekik, hogy tudják a kialakult helyzetet, ha egy héten belül nem mondanak semmit... rögtön tudtam, hogy valószínűleg nem várnak vissza. Válaszolhattak volna három órára rá is, hogy nem szeretnének, akkor tárgyalhattam volna más csapatokkal is. Egész héten rájuk vártam, és nem adtak nekem választ, igazából azóta se."


Wengernek már nem kellett. (Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

A világbajnok labdarúgó elismerte, hogy tárgyalásokat folytatott a Manchester City és a Manchester United csapatával is, de végül Mourinho volt, aki meg tudta őt győzni.

"Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Chelsea-t választottam, nagyon boldog öt évet töltöttem ott. Sok szempontból azt éreztem, hogy a Chelsea volt akkor a legjobb döntés számomra. Hogy őszinte legyek, hála Istennek, hogy így döntöttem. Tudom, hogy ellentmondásos lehet ez az Arsenal szurkolóinak, de nagyon boldog voltam az ott töltött öt évem alatt. "


A Chelsea volt a megmentője. (Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

Forrás: talksport.com
Borítókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Videók