Ezért hagyná ott a Manchester Cityt nyáron a középpályása

A klub számol vele, de az óra ketyeg, és a válogatott senkire nem vár.


Alig éve érkezett nagy reményekkel a Manchester Cityhez, nyáron legalább ennyire csalódottan távozhat Kalvin Phillips. A középpályás eredetileg Rodri alternatívájaként költözött az Etihadba, de az első idényében leginkább csak perememberként melegíti a kispadot.

A 90min forrásai szerint ugyan Pep Guardiola továbbra is fontos elemként tekint rá, az angol válogatott futballista a több játékidő reményében váltana, aminek a hátterében a 2024-es Európa Bajnokság is ott áll. Phillips ugyanis véletlen sem maradna le a kontinensviadalról, amihez elegendő játékidőre és stabil teljesítményre van szüksége.

A Leeds United és a West Ham már januárban mentőövet dobott volna neki, és ez a két klub nyáron ismét kilincselhet a kegyeiért. Jó lehet a Premier League csapatai közül nem csak ők, hanem a Newcastle, Leicester, Wolverhampton hármas is mindent elkövetne annak érdekében, hogy a következő szezonban már az ő mezükben fusson ki a pályára a Transfermarkt által 35 millió euróra értékelt 27 éves labdarúgó.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók