Erling Haaland felfedte, melyik volt a legjobb gólja idén

Belebotlott párszor a labdába idén a norvég, bár úgy könnyű, ha mindig a hálóban köt ki a játékszer.


Mondhatnánk, hogy Lionel Messi világbajnoki győzelmével egyértelműen róla szólt az idei szezon, hisz egy karrier megkoronázásaként emelhette magasba a trófeát, de talán még a legelvakultabb rajongói is bólinthatnak, ha mellé tesszük: Erling Haaland idei teljesítménye legalább annyira megsüvegelendő, mint az argentin vezéregyénisége volt Katarban.

Ha a távoli horizonton feltűnő aranylabda fénye még nem is sarkallja civakodásra egyik-másik tábor képviseletét, egy dolog biztos: a futballírók szövetségének díjátadóján év játékosának választott Manchester City támadó elmondta, a legjobb gólja idén a Southampton ellen született.

„Az ollózó gólom a szentek ellen elég különleges volt nem? Azért, mert ezt a testet így tudtam a levegőben kontrollálni!”

 

 

A tavaly nyáron Dortmundból szerződtetett gólgép idén 52 gólt termelt minden sorozatot figyelembe véve, de kilencszer társaira is gondolt, amikor kihagyhatatlan helyzetbe hozta őket.

 


A kékek behúzták a bajnoki címet, és ott vannak az FA kupa döntőjében is, ahol majd a városi rivális United ellen lépnek pályára, mégis a hőn áhított Bajnokok Ligája döntőre készülnek a legjobban, az emberben pedig talán joggal merül fel a kérdés: hogy fogja megállítani az Internazionale őket?

Borítókép: Getty Images Europe /  Mike Hewitt

 

 

Videók