Enzo Marescának megvan a véleménye Cole Palmerről

A Chelsea egyik kiemelt edzőjelöltje jól ismeri az angolt.


Napok kérdése, és bejelenthetik Enzo Marescát a Chelsea-nél, Fabrizio Romano szerint már csak a két klub közti megállapodás van hátra, és nyélbe üthetik az üzletet.

Az olasz tréner két évre írhat alá Londonban, plusz egy opciós joga lesz a feleknek a harmadikra, a Leicester pedig kb. 10 millió eurós kompenzációt kaphat a Chelsea-től.

Maresca 97 pontot szerzett csapatával a Championshipben, és viszonylag simán juttatta vissza a Rókákat a Premier League-be.

A 44 éves menedzser korábban Pep Guardiola szárnyai alatt tölthette „tanuló idejét”, a Manchester City U23-as csapatát irányította és vezette Premier League 2 – győzelemre.

Itt dolgozott együtt Cole Palmerrel, aki már most a Chelsea egyik legjobb játékosa, köszönhetően remek szezonjának a Kékeknél.

A két klub idei FA-kupa negyeddöntője előtt beszélt Maresca a fiatal angolról, aki az ’Év Fiatal Játékosa’ díjat is megkapta a 2023/24-es szezonban.

„Sajnos a City-nél rengeteg hozzá hasonló játékos van, ami miatt küszködött kicsit, de láthattuk, amikor lehetőséget kapott, bizonyított.” – mondta.

Palmer a szezont még a Manchester City színeiben kezdte. Gólt szerzett az Arsenal elleni Community Shield, és a Sevilla elleni UEFA-szuperkupa döntőben is, majd az átigazolási ablak utolsó napján közel 47 millió euróért a Chelsea játékosa lett.

Nagyszerű szezont zárt, Gareth Southgate Eb-keretében is ott van a fiatal, úgy tűnik, jó döntés volt a klubváltás, Maresca erről is beszélt akkor:

„Erről őt kell megkérdezni. Nyilván az döntött mellette, hogy minden meccsen játszhat. Többször mondtam már, hogy nálunk is vannak olyan játékosok, akik odajönnek hozzám, vagy a vezetőkhöz, hogy el akarnak igazolni a kevés játéklehetőség miatt. Nem azért dolgoznak hétről-hétre, hogy a padon üljenek. Aki nem játszik, boldogtalan.” – mondta az olasz.

„Palmer is azért távozott, hogy többet játsszon. Az ő esetében tisztán látszott az edzéseken, vagy amikor lehetőséget kapott a City-ben, hogy mire képes. Senki sem vitatta Palmert, mint játékos.” – tette hozzá.

Maresca amennyiben megkapja az állást a Chelsea-nél újra együtt dolgozhat Cole Palmerrel, és egy régi ismerőst is köszönthetnek a londoniak, hiszen az olasz menedzser stábjában ott van az a Willy Caballero, aki korábban a Chelsea kapuját is védte.

(Borítókép: sportbible.com)

Videók