Emery: Több időre lett volna szükségem az Arsenal kispadján

Az Aston Villa jelenlegi menedzsere Arsene Wengert váltotta az ágyúsok kispadján, most elárulta, miért maradt frusztrált a londoni munkája végén.


A spanyol nagyra értékelte a kihívást, hogy a legendás edző, Arsene Wenger utódja lehetett az Arsenalnál, de úgy érzi, több időt érdemelt volna, hogy eredményeket érjen el.

A tréner mindössze 18 hónapot töltött a poszton, Mikel Arteta váltotta. Emery megbánt pár dolgot az észak-londoni időszakával kapcsolatban, de örömmel látja, hogy Arteta kijavított néhány olyan problémát, amelyeket ő azonosított a munkája alatt.

A The Timesnak nyilatkozva Emery feltárta: „Amikor egy év és hat hónap után, novemberben [2019] befejeztem, nagyon frusztrált voltam. Az első év jó volt, a második kicsit döcögősen indult, aztán vége lett. Nehéz volt Wenger után megérkezni az. Amire szükség volt, az egy folyamat. A szurkolók nagyon tiszteltek, én viszont frusztrált voltam, mert azt gondoltam, hogy meg tudom csinálni, de időre van szükségem. De értem a futballt. Mindig megértem az edzői pozíciómat. Nyerni kell. Győzelemmel bizonyítasz.”

Hozzátette: „Az a munka, amit Arteta most ott végez, zseniális, többé-kevésbé mindent megtesz, amiről azt gondoltam, hogy ott meg kell tenni. És most más a történelem. Én Birminghamben vagyok. Itt van a kihívásom. Az Aston Villa pedig egy csodálatos klub.”

Emery később a Villarreal csapatánál vállalt munkát, a csapattal 2021-ben Európa-ligát nyert, a következő évben a BL-ben egészen az elődöntőig jutottak. Tavaly ősszel az Aston Villa irányítását vette át.

Borítókép: Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

Videók