Edző kerestetik az új "City-nél"

A Newcastle United szintet szeretne lépni.


A Newcastle menedzserének, Steve Bruce-nek várhatóan addig lesz munkája a csapatnál, míg el nem adja végleg Mike Ashley a klubot.

A Premier League-ben szereplő futballklubot Amanda Staveley brit üzletasszony venné át egy szaúdi csoport támogatásával. A 31 oldalas megállapodást már alá is írták az érintettek, médiaértesülések szerint a vevő nyolcvanszázalékos tulajdonrészhez jutna az egyesületben. A Sky Sports arról is beszámolt, hogy a vételár csökkent, 340 millió fontról 300 millióra.

A két fél tehát várja a Premier League jóváhagyását, és már meg is kezdődtek a találgatások Bruce jövőjéről. Amennyiben az átvétel megtörténik, a nyáron a tulajdonosok várhatóan elkezdik újjáépíteni az egész csapatot. Az 59 éves férfi elfogadható eredményeket hozott a St James 'Parkban ebben a szezonban, mivel a Newcastle a 13. helyen szerepel, ennek ellenére a hírek szerint az új vezetőség egy nívósabb edzőt szeretne a kispadra ültetni.


Fotó: Dan Mullan/Getty Images

Mauricio Pochettino

Az egykori Tottenham menedzser folyamatosan képben van minden csapatnál, ha felmerül egy edzőváltás. A jelenleg munkanélküli szakember ennél nagyobb kihívásokra vágyhat, de ennek ellenére a szaúdi csoport minden bizonnyal megpróbálja szerződtetni. Hiszen, igen csábító lehet, hogy van egy hatalmas tőke, amit saját csapatodra költhetsz.


Fotó: Kevin C. Cox/Getty Images

Roberto Martinez

A belga válogatott edzője mindent tud az angol bajnokságról, miután meglehetősen sikeres korszakokat tudhat a háta mögött a Wigan, illetve az Everton csapatánál. Mivel a 2020-as Európa-bajnokság a koronavírus-járvány miatt jövő nyárra lett halasztva, a spanyol szakember türelmetlen lehet, és esetleg új kihívást kereshet magának.


Fotó: Alex Livesey/Getty Images

Sean Dyche

A Newcastle új tulajdonosai reménykednek, hogy át tudják alakítani a csapatot, azonban az is előfordulhat, hogy a klub sok szempontból átlagos marad. Dyche, aki jelenleg a Burnley együttesét irányítja, híres azon képességéről, hogy kihozza a játékosaiból a maximumot.


Fotó: Ian MacNicol/Getty Images

Steven Gerrard

A Rangers vezetőedzője valószíleg arra vár, hogy a Liverpool csapatát irányíthassa, azonban ahhoz meg kell várnia, hogy Jürgen Klopp elhagyja a klubot. Ennek ellenére a Newcastle számára egy hasznos tapasztalat lehet a Premier Leagué-t tekintve.


Fotó:  David Ramos/Getty Images

Massimiliano Allegri

Nagyon-nagy fogás lenne. A Juventus volt menedzsere már jó ideje munkanélküli, és ez számára is egy hatalmas projekt lehet.


Fotó: Serena Taylor/Newcastle United via Getty Images

Rafa Benitez

A Newcastle szurkolók nem szívesen látnák korábbi edzőjüket, ennek ellenére sokak szerint van esély a visszatérésére, főleg, ha megfelelő anyagi támogatást kapna a játékosvásárlásokhoz.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Owen Humphreys/PA Images via Getty Images

Videók