Durva vád: "A Chelsea beleszól a holland bajnokság végkimenetelébe"

A Vitesse Arnhem korábbi vezetői azzal vádolják a klubot pénzügyileg támogató londoni Chelsea-t, hogy befolyásolja a holland labdarúgó-bajnokság végkimenetelét.


Merab Jordania, a holland klub volt grúz elnöke azt állította a De Telegraaf című napilapnak: a Chelsea vezetősége megtiltotta a Vitesse-nek, hogy bajnok legyen.

A korábbi tulajdonos, klubvezető emlékeztetett arra, hogy az európai szövetség (UEFA) nem engedi egyazon nemzetközi kupában indulni az olyan csapatokat, amelyeknek a finanszírozása összekapcsolódik.

„Arnhemben gyakorlatilag a Chelsea parancsol - licitált rá Jordaniára a klub volt technikai igazgatója, Ted van Leeuwen az ANP holland hírügynökségnek nyilatkozva. - A bértömeg egy részét a Vitesse-nél a Chelsea állja, emellett fiatal játékosokat ad kölcsönbe. A Chelsea-nek az a fontos, hogy ezek a játékosok előrelépjenek, nem pedig az, hogy a Vitesse bajnok legyen” - tette hozzá.

A mostani idényben Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt és Christian Atsu futballozik jelenleg is a Vitesse-ben a Chelsea kölcsönjátékosaként, Gael Kakuta és Sam Hutchinson pedig januárig tette ugyanezt.

A Vitesse sokáig tartotta a lépést az Ajax Amsterdammal, az utóbbi tizenegy bajnoki mérkőzéséből azonban csak hármat nyert meg. Ezzel 12 pontos hátrányba került az éllovassal szemben, így a negyedik helyen áll.

A holland klub - melynek jelenlegi tulajdonosa Alekszandr Csigirinszkij orosz üzletember, aki kapcsolatban áll a Chelsea orosz főnökével, Roman Abramoviccsal – „irigység diktálta hazugságoknak” minősítette Merab Jordania kijelentéseit.

Ezzel együtt a holland szövetség azt írta a honlapján, hogy „szeretne világosan látni Jordania úr állításait illetően”.

 

Videók