David Seaman értetlenül áll Mikel Arteta legutóbbi döntése előtt

Az Arsenal-legenda nem biztos, hogy tudta volna az ő idejében ezt kezelni.


Az Arsenal klublegendájaként, aki még mindig rendszeresen megjelenik klubszínekben jótékonysági meccseken és hasonlókon, joggal feltételezhető, hogy David Seaman semmit sem veszített abból a szeretetből, amit játékos pályafutása során érzett az észak-londoni óriások iránt.

A "biztos kezek", ahogyan gyakran nevezték, könnyű választás volt a menedzserek számára, és akárcsak Peter Schmeichel a Manchester Unitednél, a klub első számú emberének pozíciója sosem volt kérdéses. Az Emirates Stadionban az első csapat őrzőinek státusza nemrég úgy tűnik, megváltozott, Mikel Arteta olyan döntést hozott, amely zavarba hozta a korábbi angol válogatott kapust.

Egy olyan lépéssel, amely szinte emlékeztet az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején kialakult angol kapus helyzetre, amikor Peter Shiltonnak és Ray Clemence-nek kellett versenyeznie a posztért, Arteta David Rayát hozta be Aaron Ramsdale kihívójának, utóbbit az utóbbi időben ejtette, hogy a nyáron szerződtetett Rayának lehetőséget adjon a csapatban.

„Amit csinál, az az, amiről beszélt. Biztosítja, hogy mindannyian játékidőt kapjanak. Meg kell várnunk, és meglátjuk, hogyan alakul ez. Az én időmben nem tudom, ez mennyire tetszett volna. Biztos vagyok benne, hogy [Peter] Schmeichel sem lett volna boldog. De akkoriban, 20 évvel ezelőtt más volt. A játék megváltozott, és Mikel valami újat próbál ki. 'Vajon beválik? Nem tudom, ha őszinte akarok lenni. Még mindig értetlenül állok a kérdés előtt, hogy Aaron miért maradt a kispadon" - idézte Seamant a Daily Mail.

Valószínűleg sokan mások is feltették már ezt a kérdést, bár úgy tudni, hogy Arteta szeretné, ha a csapat minden területén verseny lenne a helyekért.

„Furcsa nyár volt. Aaron ragyogóan teljesített az elmúlt szezonban. Őt választották meg a szezon csapatában a legjobb kapusnak. Ennyire jó volt! Aztán ebben a szezonban öt-hat meccset kap… ez elég nagy sokk lehetett számára. De ezt meg kell oldania. Mikelnek pedig ezt kezelnie kell, és gondoskodnia kell arról, hogy Aaron boldog legyen. Ezt a helyzetet ők hozták magukra, mert hoztak egy másik nagyon tapasztalt kapust" - tette hozzá Seaman.

Borítókép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images

Videók