Csak így léphet pályára Haaland a Liverpool ellen az édesapja szerint

A norvég épp sérüléssel bajlódik, a kékek pedig remélik, hogy a lehető leghamarabb felépül.


Jelenleg mindenki a válogatottakra figyel, de a távoli messzeségben délibábként fel-feltűnnek azok a rangadók, amik a klubfutballban várnak ránk. Az egyik ilyen épp egy Manchester City – Liverpool csúcsmérkőzés lesz, ami a vörösöknek a Bajnokok Ligája indulás, a kékeknek a bajnoki cím miatt fontos.

Erling Haaland játékára jelen állás szerint van esély, de a norvégoktól nemrégiben hazaküldött csatár kapcsán édesapja figyelmeztette a bajnoki címvédőt.

„A Manchester Citynek van egy partneri kapcsolata egy kórházzal Barcelonában, ott vizsgálják a továbbiakban. Néhány napig Marabellában lesz a klub egyik orvosával” – mondta a TV2-nek Alf-Inge.

„Nem vagyok orvos, de edzés nélkül nem ugorhatsz csak úgy be egy meccsre, muszáj a fokozatosságra törekedni.”

„Megkockáztathatják, de ha nem eddz a csapattal, nem lép pályára. Minden attól függ, hogy reagál a kezelésekre a következő napokban. Sok törődésre van szüksége.”

A norvég döbbenetes formában van idén, 37 tétmeccsen 42 gólnál jár. A Cityre nem csak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is komoly kihívás jár az edzőjétől megváló Bayern München ellen a negyeddöntőben, illetve talpon van még az FA kupában is, ahol az elődöntőket rendezik majd.

Kérdés, ha Haaland hosszabb időre kiesne, vajon mennyire kerülne veszélybe egyik-másik kupa egy olyan edző keze alatt, aki nem csak túlbonyolítani tudja indokolatlanul a dolgokat, de szinte agyonnyert helyzetből is képes elbukni a legnagyobb európai rangadókat.

Borítókép: Getty Images Europe
 

Videók