Christian Vieri ehhez a szerszámhoz hasonlította Antonio Contét

Az olaszok legendás támadója nem finomkodott honfitársa kapcsán.


 Mi a közös Antonio Contéban és José Mourinhoban? Legnagyobb sikereiket mindketten Olaszországban érték el, korunk legjobb edzői közé tartoznak, és még nekik sem sikerült dicsőségre vezetni a topklubok közé vágyó, de végül mindig hasra vágódó Tottenham Hotspurst.

Christian Vieri, aki fénykorában az egyik legjobb olasz támadó volt és a zebráknál együtt játszott Contéval, a Corriere della Sera-nak arról beszélt, hogy honnfitársa sehogyan sem illett a londoni alakulat kispadjára.

„Antonio karakterének szerves része, hogy mindenkivel összerúgja a port. Aki őt akarja, annak tudnia kell a maximalizmusáról, valamint a szigorú, de igényes természetéről. Nehéz vele házon belül, soha nem hagy aludni. Az olyan edzők, mint ő vagy José Mourinho hasonlóak a kalapácshoz, mindenkitől a legjobbat várják el. Megint mások mindennek a pozitív oldalát nézik. Ahány edző, annyi nézőpont.”

Az olasz edző ott tartotta a legjobb négyben a bajnokságban Llorisékat, de ezt leszámítva csalódást keltően teljesített. Menesztése vélhetően már az AC Milan elleni BL kiesést követően felmerült, de végérvényesen akkor pecsételődött meg a sorsa, amikor a Southamptonnal szemben 3-1-es előnyről bukták el a győzelmet a 3-3-as bajnokin.

A mester így új állás után nézhet és Olaszország felé veheti az irányt, míg Londonban Christian Stellini másodedző ugrik be tüzet oltani a szezon végéig. Felmerült a Münchenből távozó Nagelsmann neve is, de a német úgy hírlik, szeretne pihenni és tanulni a kudarcából.

Borítókép: Getty Images /  Marc Atkins/Offside

Videók