Christensen: úgy éreztem, itt az ideje egy új kezdetnek

A Barcelona még nem jelentette be dán védőjét.


Andreas Christensen arra vár, hogy a Barcelona hivatalosan is bejelentse átigazolását. A dán középhátvéd és Franck Kessié is ingyen csatlakoznak a spanyol klubhoz. Két megállapodás, ami már kész, de még nem hivatalos.

A 26 éves védő már a közösségi oldalán is elköszönt korábbi klubjától, a Chelsea-től, amelyhez a 2012/13-as szezonban csatlakozott, mindössze 16 évesen.

„Köszönök mindent. 16 évesen meg kellett hoznom azt a nehéz döntést, hogy elhagyjam Dániát. Csak egy lehetőség volt számomra, és az a Chelsea. Attól kezdve, hogy megérkeztem, otthon éreztem magam, hálás vagyok Jim Frasernek és Neil Bathnak, akik azonnal befogadtak a családjukba. A legbüszkébb pillanataim közé tartozik a Bajnokok Ligája győzelem. Fiatal játékosok egy különleges csoportja volt, akikre büszke voltam, hogy részesük lehetek. Hálás vagyok az egész klubnak, hogy valóra váltotta az álmomat. Miután tíz hihetetlen évet töltöttem ennél a klubnál, úgy éreztem, itt az ideje egy új kezdetnek számomra és a családom számára. Mentálisan az elmúlt néhány hónap kemény volt, mivel nem volt könnyű döntés elhagyni a klubot és a szurkolókat.”

A Barcelona reméli, hogy a héten hivatalossá teheti Christensen leigazolását.

Borítókép és fotók: Darren Walsh/Chelsea FC a Getty Images

Videók