Cech ha kell, három nyelven dirigál

Az Arsenal labdarúgócsapatának kapusa, Petr Cech elárulta, hogy általában három nyelven irányítja a védelmet. A cseh játékos a Mirror című brit lapnak nyilatkozva elmesélte, hogy az anyanyelvén kívül jól beszél angolul, franciául, spanyolul és németül is.


Csapattársai közül Nacho Monreal és Hector Bellerín spanyolul, Laurent Koscielny franciául, a német Per Mertesacker pedig angolul kapja tőle az utasításokat játék közben.
 
„Amikor a külföldiek nem értik, mit mondasz, akkor rájössz, könnyebb, ha az ő nyelvükön beszélsz, mintha abban reménykedsz, hogy meg fognak érteni" - magyarázta Cech.
 
 
A 33 éves kapus az Arsenal hétfői, Bournemouth elleni találkozóján (2-0) megdöntötte David James kapott gólok nélkül teljesített mérkőzésekre vonatkozó rekordját, már 170-nél tart a Premier League-ben. A több mint tíz évig a Chelsea-ben védő Cech nyáron igazolt az Arsenalhoz, jelenlegi csapata 19 fordulót követően vezeti az angol élvonal tabelláját, és 12 év elteltével lehet ismét bajnok.
 
„Nem volt könnyű döntés, de én mindig olyan csapatban akartam játszani, amely képes nyerni. Ha nem hinnék benne, hogy ez itt sikerülhet, akkor nem tudom, miért jöttem volna. Szeretem a futball és a legjobb játékosokkal való versengés nyújtotta kihívást, de azt akarom, hogy lehetőségem nyíljon meccseket nyerni" - magyarázta Petr Cech.
 
Az Arsenal szombaton a Newcastle United együttesét fogadja a Premier League-ben.

Videók