Carrick: Bajnoki címet akarok nyerni!

Michael Carrick jól érzi magát a Manchester Unitedben és bár elmondása szerint lassan közeledik karrierje vége, idén még bajnoki címet akar nyerni.


A Manchester United 30 éves középpályása, Michael Carrick szerint csapatának idén is minden esélye megvan arra, hogy bajnoki címet nyerjen. Az angol válogatott játékos kijelentette, hogy csapata nem fogja hagyni sem a Chelseanek, sem pedig a városi rivális, Manchester Citynek, hogy elorozza előlük a bajnoki győzelmet.

A Vörös Ördögök négy forduló után vezetik az angol bajnokságot, Sir Alex Ferguson tanítványai legutóbb a Bolton otthonában 5-0-ra tudtak nyerni.

A Bajnokok Ligája csoportköre azonban nem úgy alakult, ahogy azt a manchesteriek eltervezték, ugyanis Carrickék csak egy pontot tudtak hazavinni a Benfica otthonából. Ettől függetlenül a Tottenham korábbi játékosa nagyon bízik csapatában.

- Nagyon szeretek az Unitedben játszani. A csapatunk nem csak eredményesen, hanem szépen is játszik. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó a hangulat. Ugyan olyan jó, mint régen, talán még jobb. Már elértem a 30 évet, ha úgy vesszük, felérek egy vezető játékossal is. De van, mikor nem tudom azt nyújtani, amit szeretnék, el kell fogadjam, hogy öregszem, de idén még bajnoki címet akarok nyerni - nyilatkozta Carrick.

Michael Carrick eddigi eredményei manchesteri színekben:

- Angol bajnok: 2006/2007, 2007/2008, 2008/09, 2010/11

- FA Community Shield-győztes: 2008, 2009

- Bajnokok Ligája-győztes: 2007/2008

- FIFA-klubvilágbajnok: 2008

 

Videók